detector.media
24.05.2012 13:05
Мустафу Найєма попереджають про зміну погоди, оскільки він «дістав»
Журналіст отримав фальшивий лист з e-mail Служби безпеки

Ведучий каналу ТВі, журналіст Мустафа Найєм отримав електронний лист із прихованою погрозою. «Ты достал! Погода бывает изменчивой», - зазначив невідомий адресант. Скріншот електронного повідомлення Мустафа Найєм оприлюднив на своїй сторінці у Facebook, підтвердивши інформацію «Детектор медіа».

 

Лист надіслано з електронної адреси k1331@sbu.gov.ua (доменне ім'я Служби безпеки України). Друзі журналіста встановили, що e-mail надійшов з Боярки. Представник місцевого хостинг-провайдера The Host Олександр Сєдінкін отримав від «Детектор медіа» технічні дані повідомлення, оприлюднені у Facebook, та пообіцяв з`ясувати й, за необхідності, заблокувати IP адресанта, який підкреслює свою приналежність до СБУ.

 

 

 

 

Сам Мустафа Найєм пов`язує це повідомлення із записом у своєму блозі на сторінках «Української правди». У ньому журналіст розповів про «специфічне застосування правосуддя» по відношенню до представників Партії регіонів. Зокрема, наголосив, що депутата Київської облради від Партії регінів і за сумісництвом начальника управління культури і туризму Київської облдержадміністрації Ігоря Осипенка після суду за отримання хабаря було виправдано. Як зазначив у блозі журналіст, вимагаючи гроші у представника села Княжичі, пан Осипенко запевняв, що діє з відома губернатора Київської області Анатолія Присяжнюка. А народний депутат Ян Табачник, за словами журналіста, неодноразово звертався до слідчих з проханням не доводити справу до суду.

 

Також Мустафа Найєм у цьому записі в блозі опублікував фрагменти розмов Ігоря Осипенка, у яких згадується народний депутат Ельбрус Тадеєв.

 

«Засідання апеляційного суду по справі Осипенка і Некрасова відбудеться завтра. Злі язики кажуть, що в суді вже встигли побувати люди пана Табачника і результат справи вже вирішено... Мені чомусь здається, що рішення цього суду ляже в основу аналітичних записок іноземних посольств в Україні. Які в підсумку виявляться куди більш вагомими аргументами на користь "незалежності" судової вертикалі, ніж потуги західних піар-компаній на службі у Партії регіонів», - резюмував журналіст.

 

23 травня о 14-й відбулося засідання апеляційного суду у справі Осипенка, на якому було оголошено про рішення перенести розгляд. А о 15:11 того ж дня Мустафа Найєм отримав лист «про погоду».

 

Мустафа Найєм у коментарі «Детектор медіа» сказав, що пов'язує лист із цим судом. «Цю справу вела СБУ. І люди, причетні до цієї справи, раніше працювали в СБУ. Ясно, що пошта фейкова, але гадаю, що адресу Служби безпеки зазначили не просто так». Також він додав, що не звинувачує СБУ в погрозах, хоча сам лист сприйняв як «демонстративний натяк подумати про дещо». «Я, звичайно, подумав, але не збираюся сидіти вдома, звертатися до прокуратури, СБУ, чи ще кудись», - каже пан Найєм. На запитання, як реагуватиме далі, пожартував, що тепліше одягатиметься. Відомо, що журналіст користується мотоциклом, тож погрози невідомого могли вказувати на цю обставину.

 

Як зазначив Мустафа Найєм, погрози у формі різних повідомлень він отримував і раніше. «Цього разу вперше у листі прямо згадувалася СБУ», - відзначив він.

 

Речник СБУ Марина Остапенко не стала коментувати «Детектор медіа» ситуацію з паном Найємом, не володіючи інформацією безпосередньо від нього, але зазначила, що «будь-який громадянин України, якщо йому стало відомо або він підозрює про якесь порушення закону може звернутися до приймальні громадян СБУ або міліції з відповідною заявою, яка в обов'язковому порядку буде перевірена».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY