УЄФА оприлюднила порядок акредитації журналістів

22 Травня 2012
5727
22 Травня 2012
12:17

УЄФА оприлюднила порядок акредитації журналістів

5727
Акредитація на турнір надає право журналістам вільно користуватися громадським транспортом. У разі втрати картки дублікат коштуватиме 1500 грн
УЄФА оприлюднила порядок акредитації журналістів

Акредитацію на матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року журналісти зможуть отримати з 4 червня. Про це повідомляє «Інтерфакс».

 

Акредитацію на турнір (Tournament Pass) видають акредитованим на Євро-2012 журналістам, вона є дійсною для роботи на території обох країн-господарів - Польщі та України.

 

Акредитацію отримують працівники ЗМІ, які не ведуть телевізійних трансляцій:  журналісти друкованих видань, репортери веб-сайтів, фотографи, фоторедактори фотоагентств, фототехніки.

 

«Загальна акредитація на турнір не надає власнику право на місце глядача на стадіоні та не є ознакою соціального статусу. Її призначенням є надання можливості для виконання своїх функцій і недопущення втручання з боку тих, хто не наділений такими функціями», - зазначено в створеному спеціально для представників ЗМІ Final Tournament Media Guide.

 

Медіа-центри (SMC) стадіонів, в яких можна буде отримати Tournament Pass, відкриють 4 червня в Києві та Варшаві, 6 червня - у Вроцлаві, 7 червня - у Харкові та Львові, 8 червня - у Гданську та Познані, 9 червня - у Донецьку.

 

У дні матчів медіа-центри працюватимуть із 10:00 до 1:00 (за київським часом), якщо гра розпочинається о 19:00, і до 2:00, якщо розпочинається о 21:45. За день до матчу медіа-центри стадіонів працюватимуть до 1:00, а у дні, коли матчі гратимуть в інших містах, - до 00:00. У вільні від ігор дні центри працюють до 20:00, а до початку матчів турніру в тому чи іншому місті - до 18:00.

 

Працівники телевізійних ЗМІ, які не мають прав на трансляції, можуть відвідувати стадіони у рамках заходів для преси за день до матчу. Але в день гри їм буде заборонено прохід на стадіон.

 

За інформацією видання, акредитація на турнір надає право журналістам вільно користуватися громадським транспортом у приймаючих містах Євро-2012 із моменту її отримання до 3 липня 2012 року. Однак це не поширюється на поїздки між містами.

 

У разі втрати або крадіжки акредитації особа зобов'язана повідомити про це до найближчого акредитаційного центру протягом 24 годин, заплатити адміністративний збір у розмірі 150 EUR (еквівалентно 600 польським злотим, якщо повідомлення про те, що сталося, надійшло до акредитаційного центру на території Польщі, або 1500 українським гривням, якщо це сталося в Україні).

 

SAD (Supplementary Access Device) - це акредитації на події, пов'язані з проведенням на стадіоні конкретного матчу. Їх не можна використовувати без наявності загальної акредитації на турнір. Ці акредитації, якщо вони підтверджені УЄФА, дають змогу журналісту відвідувати передматчеву прес-конференцію за день до матчу, бути присутнім на трибунах стадіону в секторі для ЗМІ під час матчу, відвідувати післяматчеву прес-конференцію та мікст-зону для спілкування з гравцями команд.

 

SAD необхідно забрати з моменту відкриття медіа-центру стадіону в день проведення гри і не пізніше ніж за 60 хвилин до початку матчу. Інакше акредитації тих, що запізнилися, передадуть журналістам із так званого «списку очікування», які звертались, однак з певних причин не отримали SAD.

 

Журналісти, які не забрали свої акредитації на якийсь із матчів один раз, отримають попередження електронною поштою. У разі повторення ситуації буде вислано ще одне попередження та припинено дію отриманого цими журналістами підтвердження про доступ на матч.

 

У медіа-центрах на стадіонах (SMC) журналістам нададуть вільний доступ до інтернету, запропонують їжу та напої. Вони зможуть скористатися принтером, факсом, ксероксом, дивитися трансляції матчів і прес-конференцій.

 

На матчі плей-оф Євро-2012 акредитація проводитиметься через онлайн-портал FAME (media.fame.uefa.com) за такою процедурою: з 17 червня, відразу після завершення матчів третього туру в групі В, можна буде подавати заявку на чвертьфінал 21 червня у Варшаві та 22 червня в Гданську до 13:00 18 червня (за київським часом); з 19 червня, після завершення матчів в «українській» групі D, і до полудня 20 червня можна буде просити про акредитації на чвертьфінальні матчі 23 червня в Донецьку та 24 червня в Києві.

 

Акредитуватися на перший півфінал 27 червня в Донецьку можна з 21 червня, після завершення першого чвертьфіналу у Варшаві, і до 13:00 23 червня. На другий півфінал 28 червня у Варшаві - після завершення «донецького» чвертьфіналу 23 червня і до полудня 25 червня. Акредитація на фінальний матч Євро-2012, який відбудеться 1 липня в Києві, стартує відразу після завершення півфіналу в Донецьку 27 червня і триватиме до 13:00 29 червня (за київським часом).

 

Підтвердження акредитацій на матчі плей-оф представники ЗМІ отримають у день завершення терміну їх подачі о 20:00 за київським часом (19:00 за центральноєвропейським). Видача пропусків SAD відбуватиметься в медіа-центрах стадіонів Євро-2012 у день проведення відповідного матчу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5727
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
smb
4377 дн. тому
Спілка? х@їлка! http://ua.uefa.com/uefa/aboutuefa/organisation/history/index.html Перше речення!!!
союз
4378 дн. тому
дурнику, українською union - спілка, а не союз. Європейська мовна спілка, спілка журналістів, спілка письменників.
smb
4378 дн. тому
УЄФА - СОЮЗ європейських футбольних асоціацій (ВІН)!! УЄФА - оприлюднИВ!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду