Названо переможців конкурсу на краще представлення української книги в ЗМІ

18 Травня 2012
6451
18 Травня 2012
11:34

Названо переможців конкурсу на краще представлення української книги в ЗМІ

6451
Названо переможців конкурсу на краще представлення української книги в ЗМІ

Державний комітет телебачення і радіомовлення визначив цьогорічних переможців конкурсу на краще представлення української книги в друкованих та електронних засобах масової інформації, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Зокрема, переможцем у номінації «Краща газетна (журнальна) публікація про книгу або добірку (серію) книг, яка викликала значний інтерес широкої читацької аудиторії, сприяла активізації розповсюдження зазначеного видання» стала стаття «Історія, яка стала нашим життям...» -  автор Анастасія Красножон (про роман Ліни Костенко «Записки українського самашедшего») громадсько-політична газета «Життя і слово» № 100 за 2011 рік).

 

У номінації «Краща телепередача про книгу або добірку (серію) книг, яка викликала значний інтерес широкої глядацької аудиторії, сприяла активізації їх розповсюдження» переможцем визначено відеофільм «Ірен Роздобудько про Блеза Паскаля, Вольфі Моцарта, Ганса Андерсена, Катрусю Білокур, Чарлі Чапліна» - керівник Анастасія Литвин (гурток «Юні режисери та відеооператори» Вишнівського центру творчості дітей та юнацтва Києво-Святошинського району Київської області).

 

У номінації «Краща радіопередача про книгу або добірку (серію) книг, яка викликала значний інтерес широкої слухацької аудиторії, сприяла активізації їх розповсюдження»  переможцем стала радіопередача науково-просвітницького циклу «Слово про книгу» - автор Любов Смолдирєва (Чернівецька ОДТРК).

 

Щорічний конкурс на краще представлення української книги в друкованих та електронних ЗМІ засновано Держкомтелерадіо України з метою популяризації книжкових видань різної тематики та пропаганди читання.

 

Конкурсний відбір публікацій, радіо- та телепередач триває щороку з 1 січня до 31 грудня. Оцінює надані на конкурс роботи журі, яке очолює перший заступник голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський. До складу журі також входять голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов, заступник директора Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка Сергій Гальченко, представники Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів, Національної радіокомпанії та Національної телекомпанії України й інші. При підбитті підсумків конкурсу враховуються актуальність публікацій, радіо- і телепередач, оригінальність подачі матеріалу, тираж друкованого видання та рейтинг електронного ЗМІ, в яких було оприлюднено журналістський матеріал. Переможці нагороджуються дипломами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду