detector.media
16.05.2012 18:13
Комітет свободи слова звернеться до ГПУ і МВС щодо переслідування журналістів у Луганську
Міліція провела службове розслідування і передала матеріали до прокуратури

Члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації вирішили звернутися з листом до Генпрокурора, щоб він взяв під особистий контроль ситуацію з перешкоджанням представниками правоохоронних органів журналістській діяльності знімальної групи телеканалу «Ірта» в Луганську. А також міністру МВС, щоб вжив заходів до своїх підлеглих з Луганського обласного управління МВС, які перешкоджали працювати журналістам. Таке рішення народні депутати ухвалили одноголосно на черговому засіданні комітету 16 травня.

 

Нагадаємо, правоохоронці закрили знімальну групу «Ірти», які зняли, як виконавча служба описує машину одного з міліціонерів, який заборгував комунальникам 23 тис. грн. Крім того вони вимагали стерти відео.

 

Член Комітету Володимир Ландік розповів про хамське ставлення представників обласної міліції по відношенню до журналістів. За його словами, це не поодинокий випадок. «Коли я запитав начальника управління міліції, чи будуть покарані винні, то він мені каже, що своїх буде захищати», - зазначив народний депутат з Луганщини.

 

Заступник керівника прес-служби МВС Сергій Бурлаков повідомив присутніх, що проведене службове розслідування. «У діях працівників підрозділу порушень не виявлено, до представника прес-служби вжито дисциплінарних заходів. Щодо ж відповідальності керівника прес-служби Тетяни Погукай, то рішення ще не прийнято», - сказав Серій Бурлаков. За його словами, матеріали перевірки передано до прокуратури.

 

На думку всіх членів Комітету у цій справі є всі ознаки ст.171 Кримінального кодексу (перешкоджання журналістській діяльності).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY