Eurosport програв апеляцію «Волі-кабель» (ОНОВЛЕНО)

14 Травня 2012
8279
14 Травня 2012
19:02

Eurosport програв апеляцію «Волі-кабель» (ОНОВЛЕНО)

8279
Засідання проходило в закритому режимі
Eurosport програв апеляцію «Волі-кабель» (ОНОВЛЕНО)

14 травня Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги акціонерного товариства «Євроспорт» у справі проти ТОВ «Воля-кабель» і залишив у силі рішення Господарського суду міста Києва про відмову в поновленні ретрансляції каналів Eurosport і Eurosport 2 у мережі «Волі-кабель».

 

За словами представника «Євроспорту» Оксани Войнаровської, разом з тим апеляційний суд удвічі зменшив суму судових витрат, які судом першої інстанції було покладено на «Євроспорт» (550 тис. грн).

 

Пані Войнаровська повідомила «Детектор медіа», що планує оскаржувати рішення апеляційного суду у Вищому господарському суді. На це в компанії є 20 днів.

 

Представник «Волі-кабель» Руслан Сушков зазначив, що вважає рішення першої інстанції законним і обґрунтованим. Детальніше коментувати обставини справи він відмовився до рішення вищої інстанції.

 

Засідання апеляційного господарського суду 14 травня проходило в закритому режимі. Журналісти й інші слухачі потрапити в судову залу не змогли, оскільки судовий секретар допустив у залу лише представників сторін. Як повідомили «Детектор медіа» сторони, жоден з них клопотань про розгляд справи в закритому режимі не подавав. Пан Сушков зазначив, що відповідачі виступали лише проти проведення зйомки засідання. За словами Оксани Войнаровської, суддя сказала, що про підстави, з яких на засідання не пускають слухачів, сторони дізнаються з рішення суду.

 

Коли кореспондент «Детектор медіа» намагався бути присутнім при оголошенні рішення, судді наполягли на тому, щоб він залишив залу. Член судової колегії Надія Калатай на прохання назвати підстави, сказала: «Суду питань не ставлять». Після засідання головуюча у справі Лариса Кондес від коментарів відмовилася.

 

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко, посилаючись на статтю 4-4 Господарського процесуального кодексу України, пояснив «Детектор медіа», що справа в господарському суді може розглядатися в закритому режимі, якщо стосується питань державної, комерційної або банківської таємниці, або коли сторони чи одна зі сторін обґрунтовано вимагають конфіденційного розгляду справи і подають відповідне клопотання до початку розгляду справи по суті. name="o72">Про розгляд справи в закритому засіданні або про відхилення клопотання з цього приводу виноситься ухвала.

 

Нагадаємо, що минулого року Eurosport звернувся до суду з вимогою зобов'язати компанію «Воля-кабель» здійснювати ретрансляцію телеканалів Eurosport та Eurosport-2 упродовж 2012 року. Позивач посилався на те, що таке зобов'язання на кабельного оператора покладено угодою від 1 січня 2007 року. Оскільки після її завершення у 2011 році відповідач не розірвав договору, то її дія автоматично була продовжена до 31 грудня 2012 року. Натомість відповідачі проти позову заперечували і наполягали на тому що повідомили позивача листом завчасно про «бажання мати повністю новий контракт з новими умовами», внаслідок чого пропонували «Євроспорту» взяти участь у тендері на надання контенту. На думку суду першої інстанції, таким чином компанія повідомила про розірвання угоди.

 

У лютому 2012 року Господарський суд міста Києва прийняв рішення на користь ТОВ «Воля-Кабель». Окрім цього він зобов'язав Eurosport сплатити судові витрати «Волі-кабель» у розмірі 550 тисяч гривень.

 

В апеляційній скарзі «Євроспорт» наголошував, що «Воля-кабель» порушила встановлений порядок розірвання угоди і припинила ретрансляцію каналів Eurosport та Eurosport-2 з 1 січня 2012 року. Позивач просив скасувати рішення Господарського суду, яке було прийнято на користь ТОВ «Воля-Кабель». Адже на думку «Євроспорту», лист від 28.09.2011, зміст якого суд першої інстанції вважає повідомленням про розірвання контракту, «стосується зовсім іншого договору, який не є предметом цього спору».

 

ДОДАНО

Згодом прес-служба «Волі» розповсюдила коментар генерального директора компанії Еріка Франке, в якому він запевняє, що  Eurosport є найдорожчим кагалом, який представлений в Україні. Саме тому компанія й відмовилась продовжувати договір щодо його ретрансляції на наступний рік. Пан Франке переконаний що Eurosport був неодноразово повідомлений про ці наміри компанії.

 

«Перемовини про нові умови тривали майже рік, але не дали позитивних результатів. Варто зазначити, що важливим фактором, який ми наводили як аргумент у переговорах,  була поява ще більшої кількості нових якісних спортивних каналів, у тому числі й вітчизняних, які присвячені окремим видам спорту, популярним саме в Україні», - додав він.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8279
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду