Виборчий процес розпочнеться 30 липня, передвиборна агітація – найпізніше 19 серпня

4 Травня 2012
6703
4 Травня 2012
14:33

Виборчий процес розпочнеться 30 липня, передвиборна агітація – найпізніше 19 серпня

6703
До 19 липня ЗМІ мають встановити, а до 29 липня – опублікувати розцінки на політичну рекламу
Виборчий процес розпочнеться 30 липня, передвиборна агітація – найпізніше 19 серпня

Виборчий процес виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року розпочнеться 30 липня. Про це йдеться в календарному плані, оприлюдненому Центральною виборчою комісією.

 

До 19 липня ЗМІ мають встановити, а до 29 липня - опублікувати розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за кошти кандидатів.

 

До 8 серпня ЦВК має встановити порядок надання ефірного часу та друкованих площ за рахунок державного бюджету.

 

З 30 липня до 9 серпня триватиме висування кандидатів у депутати, до 13 серпня мають бути подані документи про реєстрацію кандидатів, а реєстрація має відбутися не пізніше третього дня (для кандидатів у загальнодержавному окрузі) або п'ятого дня (для кандидатів в одномандатних округах) після надходження документів.

 

Найпізніше з 19 серпня (з дня, наступного за днем прийняття рішення про реєстрацію кандидатів у депутати) розпочнеться передвиборна агітація, яка закінчиться о 24-й годині 26 жовтня.

 

Виборчий список кандидатів у депутати в загальнодержавному окрузі має бути оприлюднений в газетах «Голос України», «Урядовий кур'єр» та на офіційному веб-сайті ЦВК у триденний строк з дня прийняття рішення про реєстрацію кандидатів.

 

Повідомлення про реєстрацію кандидата в депутати в одномандатному окрузі має бути оприлюднене в регіональних або місцевих друкованих ЗМІ теж у триденний строк з дня прийняття рішення про реєстрацію кандидата. А перелік кандидатів, зареєстрований в одномандатному окрузі, має бути оприлюднений в газетах «Голос України», «Урядовий кур'єр» та на офіційному веб-сайті ЦВК у семиденний строк.

 

До 4 вересня має відбутися жеребкування щодо черговості надання партіям і кандидатам у депутати ефірного часу на радіо й телебаченні та черговості друку їхніх передвиборних програм у ЗМІ. Результати жеребкування будуть оприлюднені в газетах «Голос України», «Урядовий кур'єр» і місцевих друкованих ЗМІ у триденний строк.

 

Власне, вибори відбудуться 28 жовтня.

 

До 12 листопада мають бути встановлені результати виборів, офіційне оприлюднення яких відбудеться в газетах «Голос України» та «Урядовий кур'єр» не пізніше як на п'ятий день (тобто найпізніше - 17 листопада).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6703
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду