США: інтернет як арена передвиборної боротьби

4 Травня 2012
24542
4 Травня 2012
07:37

США: інтернет як арена передвиборної боротьби

24542
США: інтернет як арена передвиборної боротьби

У Сполучених Штатах, де у листопаді відбудуться президентські вибори, політичні партії чільну увагу приділяють рекламуванню своїх в Інтернеті. Цікаво, що кампанія Демократичної партії за переобрання президента Барака Обами на другий термін нині витрачає переважну більшість коштів саме на агітацію он-лайн. Намагаються не відставати й республіканці.

 

Про важливе місце інтернету у передвиборній боротьбі свідчить той факт, що штаб-квартира кампанії президента Обами нині витрачає майже 19 мільйонів доларів на оголошення он-лайн. Це ушестеро більше, ніж на телевізійну агітацію.  

 

Республіканці активно використовують соціальну мережу Фейсбук, де заснували «Соціальний центр перемоги»,  для збільшення кількості прихильників свого кандидата - Мітта Ромні. Вони заснували так званий додаток (на відміну від вебсайту) під назвою.

 

Фейсбук як поле агітаційної битви

 

«Політика, за визначенням, річ соціальна. Отож, ми виробили стратегію шляху до перемоги, тому у нас були всі підстави працювати у Фейсбуці, замість створювати вебсайти. Платформа Фейсбуку сприяє спілкуванню й обмінові поглядами», - каже  учасник комп'ютерної команди у системі Національного республіканського комітету, Андрю Малік.

 

«Соціальний центр перемоги» містить статті, відібрані Республіканською партією, там можна дивитися відеопродукцію і скачувати матеріали. Центр закликає відвідувачів залучати потенційних виборців. Одначе, чи не найголовніше для республіканців це те, що відвідувачі залишають свою інформацію: прізвища, електронні поштові адреси, телефони, діляться своїми вподобаннями тощо.

 

Республіканці лише наслідують приклад Демократичної партії, яка ще чотири роки тому створила шаблон для залучення і збирання он-лайн інформації про виборців. Їхній додаток у мережі Фейсбук називається «Мій Барак Обама». Обидві кампанії вивчають: на які сторінки потенційні виборці заходять в інтеренті - і відповідно приміщують там рекламні баннери.

 

Юрій Дулерайн, «Радіо свобода»

Фото - «Радіо свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Юрій Дулерайн, «Радіо свобода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24542
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду