Гнап заявив, що ТВі видалив його сюжет про колекторів, щоб не ображати «Волю»

26 Квітня 2012
8678
26 Квітня 2012
17:08

Гнап заявив, що ТВі видалив його сюжет про колекторів, щоб не ображати «Волю»

8678
Княжицький пояснив, що в сюжеті не було подано точку зору «Волі»
Гнап заявив, що ТВі видалив його сюжет про колекторів, щоб не ображати «Волю»

Керівництво каналу ТВі видалило з акаунту програми «Знак оклику!» репортаж Дмитра Гнапа про колекторів-рекетирів, а також наполягло на його видаленні з аканту журналіста. Про це Дмитро Гнап повідомив у блозі на «Українській правді».

 

«Пояснення таке: в сюжеті наводяться дані про непривабливу (м'яко кажучи) поведінку компанії "Воля-кабель". "Воля" на сюжет образилася, хоча і не заперечила фактів, наведених в ньому. Керівництво ТВі з "Волею" сваритися не хоче, оскільки кабельний оператор забезпечує 60% аудиторії каналу. Тому, мене просять видалити сюжет, щоб "Воля" не припинила транслювати сигнал ТВі і канал не закрився (відео з його аканту вже видалено. - ТК)», - написав журналіст.

 

Як усе відбувається насправді, за його словами, знають тільки менеджери ТВі і «Волі».

 

У свою чергу генеральний директор ТВі Микола Княжицький у своєму блозі на «Українській правді» заявив, що «Воля» не тисла на канал, і він просить вибачення в компанії за те, що в сюжеті не було подано її точку зору.

 

«У нас вийшов сюжет про одну з колекторських компаній і їхні сумнівні методи роботи. Від цієї компанії з тих чи інших причин постраждало декілька співробітників нашого телеканалу і, думаю, багато інших українців», - написав пан Княжицький.

 

«Разом з тим, у сюжеті згадувалася компанія "Воля-Кабель". Ця компанія є нашим партнером. Я спілкуюся з директором цієї компанії і ведучий програми "Знак Оклику" Артем Шевченко знає про наше партнерство. "Воля" не телефонувала до нас після сюжетів. Я сам зателефонував до директора і попросив пробачення за те, що ми не взяли їхню точку зору на конфлікт громадян з колекторами. Директор "Волі" сказав, що вдячний нам за інформацію і їх теж не влаштовує якість роботи колекторів», - додав він.

 

За словами пана Княжицького, він провів нараду з автором програми Артемом Шевченком, головним редактором Віталієм Портніковим та заступником директора Наталією Катеринчук, і вони вирішили, що в цьому сюжеті згадувати «Волю» без їхньої точки зору було некоректно.

 

У коментарі «Детектор медіа» Микола Княжицький наголосив, що сюжет був в ефірі цього понеділка. На запитання, чому до сюжету не було зауважень перед його виходом, пан Княжицький зазначив: «Я не передивляюся сюжети до виходу, у нас цензури як такої немає. А редакція, очевидно, не подумала (про баланс)».

 

Він також додав, що зараз ТВі підписує угоду з YouTube, і каналу не подобається, коли його відео всі без дозволу розміщують.

 

На запитання, чи буде мати якісь наслідки для Дмитра Гнапа його пост у блозі, гендиректор каналу відповів: «З мого боку - ні. Портников (головний редактор ТВі Віталій Портников. - ТК) з ним розмовляв».

 

«Детектор медіа» очікує на коментар піар-служби компанії «Воля» з приводу блогу Дмитра Гнапа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8678
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Авраам
4394 дн. тому
Как то странно вышло, что Гнап не упомянул название банка, который привел людей в такое отчаяние. Странно и то весь акцент внимания сделал на воле, хотя воля с ее должниками как капля в море для коллекторов.
Правдоруб
4396 дн. тому
Если уже ТВі отс%сывает у Воли, то что ж уже говорить о бедных абонентах, которым Воля услуги кое-как предоставляет :(((
нифигасе
4397 дн. тому
"ТВі підписує угоду з YouTube, і каналу не подобається, коли його відео всі без дозволу розміщують" приплыли
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду