Прокуратура перевірить, звідки в інтернеті взялося відео із СІЗО

25 Квітня 2012
10025
25 Квітня 2012
20:12

Прокуратура перевірить, звідки в інтернеті взялося відео із СІЗО

10025
Про результати перевірки ГПУ хоче знати до 28 квітня
Прокуратура перевірить, звідки в інтернеті взялося відео із СІЗО

Генеральна прокуратура України доручила прокуратурі міста Києва провести перевірку появи в інтернеті відеозапису із СІЗО. Про це повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ ГПУ.

 

«У зв'язку з оприлюдненням 25 квітня в інтернеті відеосюжету про побачення осіб, схожих на Тимошенко Ю. В. та її захисника Власенка С.В. у Київському слідчому ізоляторі, прокуратурі м. Києва доручено негайно організувати відповідну перевірку», - йдеться в повідомленні ГПУ.

 

За результатами перевірки київській прокуратурі доручено вжити невідкладних заходів щодо усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності

 

«Про результати перевірки та вжиті заходи інформувати Генеральну прокуратуру України до 28 квітня 2012 року» - йдеться в дорученні.

 

Раніше Державна пенітенціарна служба підтвердила автентичність цього відео, хоча й не знає, як воно потрапило в інтернет.

 

Нагадаємо, 24 квітня відеозапис першим оприлюднило інформаційне агентство УНН, одним з власників якого є колишній помічник Ганни Герман Дмитро Сагач. Однак згодом сайт УНН заявив, що не він є першоджерелом інформації (він послався на відеохостинг YouTube) та не володіє інформацією про його походження.

 

Того ж вечора це відео показали майже всі загальнонаціональні телеканали, крім СТБ і ICTV, чим порушили професійні стандарти. Перший національний використав це відео в маніпулятивному контексті як свідчення гарного самопочуття Юлії Тимошенко, замовчавши, що воно датоване 15 грудня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду