Міський голова Ніжина виступив проти головного редактора газети «Вісті», якого обрали депутати

23 Квітня 2012
10050
23 Квітня 2012
18:34

Міський голова Ніжина виступив проти головного редактора газети «Вісті», якого обрали депутати

10050
Він наклав вето на рішення ради
Міський голова Ніжина виступив проти головного редактора газети «Вісті», якого обрали депутати

Тимчасовий виконувач обов'язків головного редактора ніжинської комунальної газети «Вісті» Максим Білоусенко заявив про те, що в Ніжині намагаються знищити газету і свободу слова. Про це він написав на сайті «Майдан».

 

За словами 23-річного автора, місцеві депутати наприкінці минулого року обрали його головним редактором терміном на три місяці. Але міський голова Ніжина Михайло Приходько заветував це рішення ради, водночас видавши розпорядження про покладання обов'язків головного редактора газети «Вісті» на Ганну Жагловську, яка очолювала газету в попередні роки.

 

Депутати не подолали вето міського голови. Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження призначати і звільняти керівників комунальних ЗМІ належать місцевим радам.

 

Ніжинський міський голова Михайло Приходько, коментуючи «Детектор медіа» ситуацію, сказав, що ніколи не підписує незаконні рішення ради. «Мені юристи дали обґрунтування, що рішення про призначення головного редактора незаконне, і я його не підписав. А коли я пропонував провести конкурс, то депутати не погодилися», - зазначив міський голова.

 

Співзасновниками газети «Вісті» є місцева влада і трудовий колектив газети. За словами пана Білоусенка, колектив на зборах підтримав саме його. Максим Білоусенко вважає, що мер підтримує пані Жагловську через те, що вона допомагає вигородити Михайла Приходька, який нібито вчинив злочин, з приводу чого наразі триває судовий процес. «Ганна Жагловська описувала весь судовий процес над ним у світлі, потрібному лише меру, задля того, щоб вводити в оману громаду. Також керівник Жагловська Г.В. "загнала" газету з значні борги, які на сьогодні перевищують 240 тисяч гривень», - пише пан Білоусенко.

 

Ганна Жагловська в коментарі «Детектор медіа» повідомила, що на сьогодні вважає себе єдиним легітимним керівником газети, оскільки рішення ради про призначення Максима Білоусенка не вступило в силу. «У мене печатка і всі установчі документи, але ж вони злочинним шляхом прийшли в редакцію і підробили печатку. Вже сплив тримісячний термін, на який нібито обрали Білоусенка, але він все одно не йде з редакції, а мене туди не пускають. Вони ухвалили новий статут газети, але не вписали туди засновників, тому міський голова знову наклав вето на це рішення», - сказала пані Жагловська, спростувавши і звинувачення в розтраті коштів.

 

Щоб розібратися зі своїм статусом, Максим Білоусенко подав позов до адміністративного суду. «Продовження блокування роботи газети, яке є по суті останньою каплею терпіння колективу, стало непідписання міським головою Статуту газети у новій редакції, який був прийнятий 12 квітня на сесії депутатами Ніжинської міської ради. Чинна версія статуту датована 1996 роком. У ній фігурує Ніжинська рада народних депутатів, а також статут вимагає служити інтересам компартії», - йдеться у публікації Максима. На його думку, «чиновницьке свавілля намагається придушити свободу слова у місті». «Оскільки єдине, чого боїться пан міський голова - це об'єктивного висвітлення судового процесу, який триває над ним і добігає до свого логічного кінця, у результаті якого він неминуче отримає обвинувальний вирок», - заявляє він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10050
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
4394 дн. тому
Підпіс-здесь! Це вже театр абсурду якийсь. Ох, гепнеться ця влада на сраку так, що довго потім на керівне крісло не всядеться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду