У Черкасах під час наради за участі Тігіпка журналістів попросили вийти

21 Квітня 2012
7479
21 Квітня 2012
15:37

У Черкасах під час наради за участі Тігіпка журналістів попросили вийти

7479
«Хтось із представників прес-служби щось неправильно зрозумів і виникла така неприємна колізія»
У Черкасах під час наради за участі Тігіпка журналістів попросили вийти
У Черкасах під час обласної наради за участі віце-прем`єр-міністра України та міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка, журналістів попросили залишити приміщення.
 

Про це «Детектор медіа» повідомили самі журналісти, які намагалися потрапити на засідання. Як розповів у коментарях ТК відповідальний редактор черкаського інтернет-сайту «Прочерк» Назарій Вівчарик, 20 квітня у Черкасах відбулася нарада щодо виконання соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича. Окрім Сергія Тігіпка, участь у ній взяли представники місцевої влади. Після наради для журналістів була запланована прес-конференція. 
 

На нараду прийшли власкори українських ЗМІ та Київські журналісти. Зокрема, висвітлювати засідання планувало інформагентство «Українські новини», «Газета по-українськи», місцеві телеканали «Рось» та «Вікка», обласне радіо «Рось» та ряд інтернет-видань.
 

Як зазначила у своєму блозі журналістка «НародUA» Вікторія Кобиляцька, перед початком наради журналістів просили залишити приміщення за 15 хвилин по відкриттю засідання. «Представники прес-служби губернатора Черкащини Сергія Тулуба зустрічали журналістів у холі і наполягали на тому, щоб у обумовлений час вони вийшли за двері зали засідань. При цьому вони відмовилися пояснити, чию вказівку виконують», - додав Назарій Вівчарик.
 
 
  
Забираючи техніку, один з журналістів розлив воду на текст промови Сергія Тігіпка 
 

На початок прес-конференції журналісти очікували протягом години у холі. Розпочалася вона, як зазначає Вікторія Кобиляцька, із вибачень начальника управління інформаційної політики Черкаської облдержадміністрації Тетяни Очеретяної за те, що один із журналістів ненароком перевернув на папери Тігіпка склянку з водою.
 

«Ми щиро вітаємо вас, Сергію Леонідовичу! Я думаю, ваші колеги теж щиро раді бачити вас, і ви не будете ображатися за вилиту воду. Це вийшло ненароком. І хотілося б все-таки подякувати вам за те, перш за все, що ви розумієте роль журналіста в суспільстві і неодноразово на цьому наголошували. Дякуючи саме роботі цих людей, які присутні, в тому числі, тут у залі, ми можемо долати пороки нашого суспільства», - сказала Тетяна Очеретяна.
 

Коли кореспонденти запитали у Сергія Тігіпка, з яких причин їх вивели із зали, він відповів: «А хіба журналістів не було? Я готовий усе повторити». Після цього він озвучив журналістам тези, з якими, за його словами, виступав під час наради.
 
 
У коментарях ТК щодо причин такого прохання до журналістів Тетяна Очеретяна зазначила, що саме з`ясовувує їх, оскільки перебуває на лікарняному і безпосередньо присутня була лише під час прес-конференції. «Я думаю, це суто непорозуміння з організаційних причин. Нарада проходила у відкритому форматі. Очевидно, хтось із представників прес-служби щось неправильно зрозумів і виникла така неприємна колізія», - сказала вона. І пообіцяла: «Будемо з`ясовувати»
 
 
ТК намагалася зв`язатися із секретарем губернатора Черкащини Сергія Тулуба Анною Турською і сподівається отримати її коментар. 
 

«Детектор медіа»
Фото Назарія Вівчарика
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду