«Рошен» переробить свій рекламний ролик через звинувачення у пропаганді насильства над жінками

19 Квітня 2012
13384
19 Квітня 2012
13:21

«Рошен» переробить свій рекламний ролик через звинувачення у пропаганді насильства над жінками

13384
Оновлений ролик з’явиться в ефірі з 23 квітня
«Рошен» переробить свій рекламний ролик через звинувачення у пропаганді насильства над жінками

Канадська дослідниця Наталя Пилип'юк, експерт Гендерної експертної платформи  «Крона» Оксана Кісь та активістка Марта Чумало вважають рекламний ролик шоколаду «Рошен» пропагандою насильства над жінками.  З відповідними заявами вони звернулися до керівництва корпорації «Рошен», у яких вимагали зняти ролик з ефіру. Про це повідомляє сайт «Крона».

 

Як вже повідомляла «Дуся», у пісні Comfortable place виконавця Russell Simins йдеться про те як чоловіку подобається бити дівчину по обличчю, тягати за волосся, а вона йому не противиться, тому що їй подобається бути приниженою.

 

 Адже в оригіналі пісні йдеться:

Gotta girl so fine
Loves me all the time
Pull her hair, slap her face
But it's alright, she just wants
To be disgraced...

 

У перекладі з англійської:


Маю класну дівчину,
Яка любить мене повсякчас,
Тягаю її за патли, даю їй ляпаси в обличчя,
Та це нормально, бо вона хоче
Бути приниженою...

 

«Фактично, такий текст пісні є відкритою пропагандою насильства щодо жінок. Таким чином реклама шоколаду "Рошен" порушує низку законів України, які прямо забороняють пропаганду насильства та праниження людської гідності, серед яких насамперед: "Про захист суспільної моралі", "Про попередження насильства в сім'ї", "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків" та "Про рекламу"», - йдеться у зверненні пані Кісь.

 

Активістки вимагали зняти ролик з ефіру, змінити музичний супровід на такий, що не містить дискримінаційних щодо жінок висловлювань. В іншому разі жінки обіцяли бойкотувати продукцію «Рошен» та залучати  до таких дій родичів, друзів, колег, знайомих та соціальні мережі.

 

У відповідь на звернення пані Кісь Євген Вовчановський, директор із розвитку компанії «Рошен»,  запевнив, що компанія «вживає усіх необхідних заходів для виправлення ситуації,що склалася». «Кондитерська корпорація "Рошен" щиро перепрошує за неприпустиму ситуацію, яку ми маємо сьогодні з транслюванням рекламного ролику в національному телевізійному ефірі України. Кондитерська корпорація "Рошен" усвідомлює  можливі соціальні наслідки і запевнює Вас, що в жодному разі не мала на меті пропагування насильства або схилення когось до подібної поведінки. При виборі пісні для супроводу рекламного ролику ми керувалися виключно музичною стороною даного твору», - сказав він.

 

За його словами, «Рошен» уклала угоду щодо переробки ролика, і з 23 квітня в ефірі реклама транслюватиметься лише з інструментальним музичним супроводом без слів пісні.

 

«На жаль, у більш ранній строк зняти рекламний ролик немає можливості з причини закриття телевізійного ефіру. Запевнюємо Вас, що у подальшому будемо ретельно перевіряти кожну деталь нашої рекламної діяльності», - додав пан Вовчановський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13384
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
флюгер
4360 дн. тому
от як прогресивні феміністки посилаються на регресивний закон про захсит моралі)
В ШОКЕ
4361 дн. тому
насилие над женщинами- это первый куплет, а дальше вообще жесть: Я опять всю ночь кутил - Спиртное, колёса, Кокаин. Лучше бы завязать с этим, если хватит сил, Но зачем, всё в порядке, Пока это помогает притуплять боль. Ты говоришь: "Так не должно быть", Ты, и правда, так думаешь? Это соблазн, Которому я не в силах противостоять, вот и всё. Называй это райским блаженством или покончи с этим - Тебе это кажется аморальным, А мне, мне очень комфортно в этой роли. ПЛЯТЬ!!!!!! ЧТО В ЭТИХ ШОКОЛАДКАХ??????? Ну Порошенко и лажанулся со своими криэйтерами-халтурщиками....
Виталий
4361 дн. тому
1) Интересно, сколько процентов украинцев поймут текст на англ.языке? 2) Может быть, песенка рассчитана действительно на тех кто хочет быть disgraced. 3) Вряд ли были бы заявлены претензии, если бы в песне, наоборот, девушка давала оплеухи парню и таскала бы его за волосы. Абсолютно надуманные обвинения.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду