«Укрінформ» започатковує фотоконкурс імені Володимира Репіка

9 Квітня 2012
5369
9 Квітня 2012
14:53

«Укрінформ» започатковує фотоконкурс імені Володимира Репіка

5369
«Укрінформ» започатковує фотоконкурс імені Володимира Репіка

Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» започатковує фотоконкурс імені Володимира Репіка - фотокореспондента агентства, який пішов з життя 31 березня. В агенції його називають легендою фотожурналістики.

 

Як повідомляє «Укрінформ», фотоконкурс у кількох номінаціях має виявити найкраще журналістське висвітлення події, найкращий фоторепортерський доробок - тобто фотознімки, що символізуватимуть продовження справи Володимира Репіка, його вимогливості до себе, відповідальності у роботі.

 

«Організатори також плекають надію на відкриття нових талантів - фоторепортерів з Божою іскрою в серцях, тих, котрі стануть уособленням натхнення і працездатності Володимира Репіка, здійснення його творчих мрій та задумів», - йдеться в повідомленні агенції.

 

Про конкретні умови проведення фотоконкурсу, склад оргкомітету і журі, необхідні адреси та терміни буде оголошено додатково.

 

Довідка:

Репік Володимир Адамович (1944 -2012). Закінчив Республіканський заочний технікум (факультет фототехніки). Працював у центральних фотосалонах Києва, став широко відомим майстром-портретистом. З 1978 року працював у РАТАУ - «Укрінформ». Був особистим фотографом президента України Леоніда Кучми, прем'єр-міністрів України.

 

Всесвітньовідомим фотокореспондент Володимир Репік став у квітні 1986 року - року аварії на ЧАЕС. Його фотознімки зруйнованого вибухом реактора, подвигів ліквідаторів аварії друкувалися у багатьох світових засобах масової інформації.

 

Заслужений журналіст України, за фоторепортажі з місця ліквідації аварії на ЧАЕС нагороджений орденом «Знак Пошани», лауреат премії Спілки журналістів СРСР.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5369
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду