detector.media
09.04.2012 14:53
«Укрінформ» започатковує фотоконкурс імені Володимира Репіка

Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» започатковує фотоконкурс імені Володимира Репіка - фотокореспондента агентства, який пішов з життя 31 березня. В агенції його називають легендою фотожурналістики.

 

Як повідомляє «Укрінформ», фотоконкурс у кількох номінаціях має виявити найкраще журналістське висвітлення події, найкращий фоторепортерський доробок - тобто фотознімки, що символізуватимуть продовження справи Володимира Репіка, його вимогливості до себе, відповідальності у роботі.

 

«Організатори також плекають надію на відкриття нових талантів - фоторепортерів з Божою іскрою в серцях, тих, котрі стануть уособленням натхнення і працездатності Володимира Репіка, здійснення його творчих мрій та задумів», - йдеться в повідомленні агенції.

 

Про конкретні умови проведення фотоконкурсу, склад оргкомітету і журі, необхідні адреси та терміни буде оголошено додатково.

 

Довідка:

Репік Володимир Адамович (1944 -2012). Закінчив Республіканський заочний технікум (факультет фототехніки). Працював у центральних фотосалонах Києва, став широко відомим майстром-портретистом. З 1978 року працював у РАТАУ - «Укрінформ». Був особистим фотографом президента України Леоніда Кучми, прем'єр-міністрів України.

 

Всесвітньовідомим фотокореспондент Володимир Репік став у квітні 1986 року - року аварії на ЧАЕС. Його фотознімки зруйнованого вибухом реактора, подвигів ліквідаторів аварії друкувалися у багатьох світових засобах масової інформації.

 

Заслужений журналіст України, за фоторепортажі з місця ліквідації аварії на ЧАЕС нагороджений орденом «Знак Пошани», лауреат премії Спілки журналістів СРСР.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY