Офіси компаній Батруха обшукали «через несплату податків»

7 Квітня 2012
8448
7 Квітня 2012
10:01

Офіси компаній Батруха обшукали «через несплату податків»

8448
на суму понад 18 млн грн
Офіси компаній Батруха обшукали «через несплату податків»
Обшуки вофісах компаній Богдана Батруха пов'язані з ухиленням від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це в ефірі 5-го каналу заявив керівник прес-служби Державної податкової служби в місті Києві Микола Ковтуненко.

«Обшуки на підприємстві кінематографічної галузі пов’язані з ухиленням від сплати податків в особливо великих розмірах, – відзначив пан Ковтуненко. – Офіційно ДПСУ заявляє про те, що 5 квітня цього року, справді, проводилися слідчі дії на одному з підприємств кінематографічної галузі. Підставою для цього стала несплата податків на суму понад 18 мільйонів гривень. Правомірність нарахування зазначених коштів підтверджені Апеляційним судом міста Києва. Вилучені під час обшуку документи та техніка мають відношення виключно до обставин кримінальної справи».
 
«ДПСУ категорично спростовує інформацію про так звані маски-шоу, адже станом на сьогодні використання під час слідчих дій захисник масок заборонене керівництвом ДПСУ», - додав керівник прес-служби ДПС.
 
Як повідомляла «Детектор медіа», 5 квітня слідчі податкової міліції Державної податкової інспекції у Шевченківському районі провели обшук і вилучили документи й обладнання чотирьох компаній Богдана Батруха - ПрАТ «Бі енд Ейч», ТОВ «Кінопалац», ТОВ «Сінема» і ТОВ «Лєдоен» (постпродакшн-студія Le Doyen). 
 
За словами юриста Ігоря Голованя, керівного партнера юридичної фірми «Головань і партнери», масштабні дії податкової міліції відбулися під приводом порушеної кримінальної справи. За його інформацією, постанову про порушення кримінальної справи ухвалив прокурор, але її подробиці й підстави йому наразі невідомі, оскільки копій документів слідчі не надали. Постанова про обшук була ухвалена, наскільки він пам'ятає, 3 квітня.
 
За словами пана Голованя, між компанією B&H та податковою службою є розбіжності щодо застосування певних норм законодавства. Йдеться про оподаткування ПДВ фільмокопій, що завозяться в Україну. «Податкова вважає, що там неможливо застосувати податковий кредит, компанія вважає, що можливо, і ми з цього приводу сперечаємося», - сказав він та уточнив, що йдеться про ПДВ на суму понад 10 млн грн.
 
«Є ПДВ при ввезенні копій, а пізніше є ПДВ при продажу квитків. Ми вважаємо, і для нас робив аналіз Pricewaterhouse, що відповідно до закону ПДВ мусить відшкодовуватися. Податкова говорить, що це не відшкодовується, - додав Богдан Батрух. - Якщо нам ці гроші все-таки треба буде заплатити, то це гроші не нашої компанії, а великих американських мейджорів, тому що це податки, пов'язані з митницею».
 
Спір між B&H і податковою, що триває з кінця 2010 року, невдовзі має розглядатися вже у Вищому адміністративному суді (дату розгляду і подробиці позову Ігор Головань не розголошує). «Паралельно періодично з'являються кримінальні справи», - зазначив юрист.
 
Богдан Батрух каже, що останні обшуки - це вже не перші випадки тиску на його компанії. Вівн вважає, що всі ці події персонально спрямовані проти того, що він робить у царині українського дубляжу. 
 
Зазначимо, що постпродакшн студія Le Doyen - єдина в Україні студія запису, обробки та зведення звуку у форматі Dolby Digital. Студія здійснює 60% всього дубляжу іноземних фільмів в Україні.
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8448
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Yur
4408 дн. тому
Сцуко! Поверніть обладнання!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду