Держмитслужба: повідомлення німецьких ЗМІ про вимагання хабаря − провокація

6 Квітня 2012
9069
6 Квітня 2012
19:05

Держмитслужба: повідомлення німецьких ЗМІ про вимагання хабаря − провокація

9069
Держмитслужба: повідомлення німецьких ЗМІ про вимагання хабаря − провокація
У Державній митній службі України назвали провокацією інформацію німецьких журналістів про нібито вимагання з них хабарі при перетині українсько-польського кордону, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
 
 
«Факти не підтвердилися. Можна сказати, що це була чистої води провокація з боку німецьких журналістів», - сказав перший заступник глави відомства Олександр Дороховський під час розширеної наради з питань підготовки до Євро-2012, що проводилася спільно з керівництвом Держприкордонної служби в п'ятницю, 6 березня, в Києві.
 
 
На його думку, перед Євро-2012 року українська митниця має вміти протистояти таким ситуаціям, оскільки вони впливають на імідж України.
 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», про затримку на українсько-польському кордоні на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин» повідомив німецький журналіст Олаф Зундермаєр та двоє його колег з телерадіокомпанії RBB.  Під час відрядження з метою висвітлення підготовки до Євро-2012 Польщі та України журналісти змушені були цілу ніч перебувати на українсько-польському кордоні на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин». «Нам нічого не казали щодо якихось проблем із паперами. Нас просто змусили чекати, хоча жодних інших автомобілів на пропускному пункті на той момент не було», - розповів пан Зундермаєр. За його словами, водії вантажівок радили їм сплатити прикордонникам 20-50 євро.
 
 
Зрештою, під ранок журналістів пропустили, не пояснюючи, у чому полягала складність контролю документів у їхньому випадку. При цьому, як розповів Олаф Зундермаєр, з журналістів почали вимагати сплатити гроші за понаднормове перебування їхнього авто на стоянці прикордонників, позаяк замість «безкоштовних» 4-х годин, машина RBB простояла 7. Журналісти платити відмовилися. «Корупція – це хвороба. Вона робить людей хворими», - написав пізніше про цей випадок пан Зундермаєр у своєму блозі. 
 
 
Журналістська профспілка Німеччини DJU закликала футбольну асоціацію УЄФА нагадати Україні про необхідність забезпечення вільної і безперешкодної роботи ЗМІ під час європейської футбольної першості


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду