detector.media
06.04.2012 19:05
Держмитслужба: повідомлення німецьких ЗМІ про вимагання хабаря − провокація
У Державній митній службі України назвали провокацією інформацію німецьких журналістів про нібито вимагання з них хабарі при перетині українсько-польського кордону, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
 
 
«Факти не підтвердилися. Можна сказати, що це була чистої води провокація з боку німецьких журналістів», - сказав перший заступник глави відомства Олександр Дороховський під час розширеної наради з питань підготовки до Євро-2012, що проводилася спільно з керівництвом Держприкордонної служби в п'ятницю, 6 березня, в Києві.
 
 
На його думку, перед Євро-2012 року українська митниця має вміти протистояти таким ситуаціям, оскільки вони впливають на імідж України.
 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», про затримку на українсько-польському кордоні на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин» повідомив німецький журналіст Олаф Зундермаєр та двоє його колег з телерадіокомпанії RBB.  Під час відрядження з метою висвітлення підготовки до Євро-2012 Польщі та України журналісти змушені були цілу ніч перебувати на українсько-польському кордоні на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин». «Нам нічого не казали щодо якихось проблем із паперами. Нас просто змусили чекати, хоча жодних інших автомобілів на пропускному пункті на той момент не було», - розповів пан Зундермаєр. За його словами, водії вантажівок радили їм сплатити прикордонникам 20-50 євро.
 
 
Зрештою, під ранок журналістів пропустили, не пояснюючи, у чому полягала складність контролю документів у їхньому випадку. При цьому, як розповів Олаф Зундермаєр, з журналістів почали вимагати сплатити гроші за понаднормове перебування їхнього авто на стоянці прикордонників, позаяк замість «безкоштовних» 4-х годин, машина RBB простояла 7. Журналісти платити відмовилися. «Корупція – це хвороба. Вона робить людей хворими», - написав пізніше про цей випадок пан Зундермаєр у своєму блозі. 
 
 
Журналістська профспілка Німеччини DJU закликала футбольну асоціацію УЄФА нагадати Україні про необхідність забезпечення вільної і безперешкодної роботи ЗМІ під час європейської футбольної першості


«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY