У Молдові штрафуватимуть за рекламу російською

6 Квітня 2012
4831
6 Квітня 2012
11:28

У Молдові штрафуватимуть за рекламу російською

4831
У Молдові штрафуватимуть за рекламу російською

У Молдові ввели штрафи на розміщення реклами російською та іншими іноземними мовами. Про це повідомляє lenta.ru із посиланням на Kommersant.md.

 

Відповідний законопроект прийняв парламент. Законодавство у країні дозволяє рекламу  іноземними мовами за наявності паралельного тексту молдавською.

 

За словами депутата від Ліберальної партії Валерія Мунтяну, раніше не сплачувались штрафи за розміщення реклами російською мовою. Депутат разом з колегою по партії Анною Гуцу запропонував ввести покарання для порушників. За його словами, міста та села Молдови переповнені тисячами біл-бордів, об'явами, афішами, назвами магазинів, цінниками російською мовою. На думку депутатів, це грубе порушення прав на інформацію більшості населення, яке говорить державною мовою. Також депутати переконані, що така ситуація створює загрозу суверенітету країни.

 

Відтепер штрафи на рекламу недержавною мовою становлять: 400-3000 леїв (30-250 доларів) для фізичних осіб, 6000-10000 леїв (500-850 доларів) для юридичних осіб.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4831
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду