Кореспондента Weekly.ua поранили під час прес-туру до Палестини

5 Квітня 2012
5432
5 Квітня 2012
12:48

Кореспондента Weekly.ua поранили під час прес-туру до Палестини

5432
Кореспондента Weekly.ua поранили під час прес-туру до Палестини

Кореспондента журналу Weekly.ua Тетяну Омельченко поранили ізраїльські солдати в Єрусалимі. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба холдингу «Еволюшен Медіа», який видає Weekly.ua.

 

Інцидент стався 30 березня, коли палестинці відзначали традиційний День Землі. Група українських журналістів у цей день відвідувала Єрусалим, де була запланована зустріч з патріархом Феофілом. Представники українських ЗМІ опинилися в епіцентрі демонстрації палестинців, які вимагали створення своєї держави та повернення, анексованих ізраїльтянами земель.

 

Палестинці скандували антиізраїльські гасла і стали кидати камені в ізраїльських правоохоронців, які відповіли стріляниною гумовими кулями і димовими шашками, внаслідок чого Тетяна Омельченко була травмована гумовою кулею, яка пошкодила їй підколінну область правої нижньої кінцівки. Невідкладну допомогу журналістці надавали палестинські медики. Зараз Тетяна Омельченко повернулася до Києва.

 

Тетяна Омельченко висвітлює теми зовнішньої політики в журналі Weekly.ua. Прес-тур українських журналістів до Палестини організовувало палестинське посольство. Представники українських ЗМІ відвідували Рамаллу, Віфлеєм, Наблус і Єрусалим, де зустрічалися з високопоставленими палестинськими чиновниками.

 

Організатори прес-туру, за інформацією його учасників, не забезпечували їх страховкою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5432
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Журналист
4407 дн. тому
Ничего себе формулировка.. "Опинилися в центрі демонстраціх палестинців..." Это как? Их силком затащили пригласившие палестинцы? Из гостепримиства? Или журналисты сознательно шли в рядах демонстрантов? Даже автор антисемитского материала в Телекритике признает: "Палестинці скандували антиізраїльські гасла і стали кидати камені в ізраїльських правоохоронців, які відповіли стріляниною гумовими кулями і димовими шашками" - то есть - полиция ответила силой на явную агрессию исламских экстремистов.
хехе
4407 дн. тому
поранил израильтянин - значит, должен нести наказание где украинское посольство?
Pantay
4407 дн. тому
від єдіка другой відповіді і не очікувалось .
Эдуард, Киев
4407 дн. тому
Если журналистка ездила туда по приглашение и, тем более, в поддержку так называемой ПА- то правильно сделали. Что до Иерусалима- столица Израиля. Испокон веков...
Вася
4407 дн. тому
Єрусалим - то Ізраїль. Але запрошували палестинці, фактично на чужу територію. І вони знали, що правоохоронці стрілятимуть. Просто кинули українських журналістів під гумові кулі, підставили людей...
гав
4408 дн. тому
то ієрусалим - це палестина чи ізраїль?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду