У Сирії вбито двох незалежних журналістів

28 Березня 2012
4399
28 Березня 2012
12:39

У Сирії вбито двох незалежних журналістів

4399
У Сирії вбито двох незалежних журналістів

Сирійські сили безпеки вбили двох незалежних британських журналістів  алжирського походження і поранили третього, з посиланням на свідків, та на ЗМІ повідомив «Комітет захисту журналістів» (CPJ).

 

Інцидент стався у понеділок у м.Даркуш (Darkoush), у провінції Ідліб (Idlib),  поблизу турецького кордону.

 

Як інформує іспанська El Mundo, місцеві активісти ідентифікували загиблих як Насіма Інтрірі (Naseem Intriri) та Валіда Бледі (Walid Bledi). Це підтвердив КЗЖ свідок події. Прізвище пораненого репортера поки що невідоме.


За повідомленням лондонської The Guardian, журналісти знімали документальний фільм про сирійських біженців, які, щоб уникнути конфлікту, рятуються в Туреччині.

 

Свідок розповів КЗЖ, що під час обстрілу будинку, в якому перебували репортери, вони втекли. Та коли стрілянина тимчасово вщухла, вони повернулися за обладнанням і потрапили від вогонь. Одному репортеру кулі влучили в голову, іншому - в  груди. Третього журналіста поранили в плече, і йому вдалося врятуватися.

 

Згідно з непідтвердженою іншими джерелами інформацією, тіла загиблих підібрали вояки урядових військ. Пораненого опозиційні активісти  доправили до шпиталю в Туреччину.

 

Сирійський офіційне агентство САНА повідомило про цей інцидент як про напад на терористів, які намагалися проникнути на територію Сирії з Туреччини.

 

Як свідчить дослідження КЗЖ, з листопада минулого року в Сирії загинуло десять репортерів. Ця країна, охоплена громадянською війною, стала найсмертоноснішою в світі для журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4399
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду