УПЦ МП проводитиме регулярні зустрічі з блогерами

27 Березня 2012
3818
27 Березня 2012
18:30

УПЦ МП проводитиме регулярні зустрічі з блогерами

3818
Хочуть дізнатися, чи можлива позитивна присутність церкви в блогосфері
УПЦ МП проводитиме регулярні зустрічі з блогерами

Керівництво інформаційних структур Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) планує проводити регулярні зустрічі з популярними православними блогерами України, повідомляє УНІАН з посиланням на РІА «Новости».

 

Прес-секретар предстоятеля УПЦ (МП) протоієрей Георгій Коваленко відзначив, що зустрічі проводитимуться для того, щоб блогери знали про реальний стан справ у церкві і не поширювали неперевірену інформацію.

 

За словами отця Георгія, попередня зустріч блогерів з митрополитом Київським Володимиром й іншими представниками українського духівництва відбулася минулого тижня. Перша офіційна зустріч запланована на початок квітня.

 

«Учасниками зустрічей стануть люди, відомі в блогосфері, ті, що пишуть на церковну тематику і про Українську православну церкву. Поки досягнута принципова домовленість про першу зустріч, яка пройде наступного тижня, в середу або четвер. Такі зустрічі будуть регулярними», - повідомив прес-секретар предстоятеля.

 

За його словами, останнім часом в українській блогосфері з'являлися повідомлення, що часто «не мають ніякого відношення до реального життя церкви», яка не завжди могла донести свою точку зору до масової аудиторії.

 

У першій офіційній зустрічі блоґерів з українським духівництвом візьме участь протоієрей Георгій Коваленко, який також є редактором офіційного сайту УПЦ МП і очолює Синодний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

 

«Моя мета - розповісти на цій зустрічі про природу церкви і фактично поговорити про просвітницьке служіння церкви за допомогою засобів масової інформації і комунікації. Крім того, зараз в блогосфері формується якийсь загальний настрій, спрямований, на жаль, у бік скандалу і провокації. Я хотів би дізнатися у професіоналів, чи можлива позитивна присутність церкви в блогосфері. І я готовий відповідати на їхні запитання», - додав він.

 

За даними порталу «Православ'я в Україні», на зустрічі блогерів з предстоятелем УПЦ і його прес-секретарем, також був присутній архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), який є секретарем митрополита Київського Володимира, який зараз перебуває на лікуванні.

 

У лютому священний синод УПЦ МП вивів зі свого складу архієпископа Олександра (Драбинка) за «деструктивні дії і негідну поведінку, інтриганство і образ життя», що сіють «смуту і підозру серед єпископату і духівництва». Священний синод також ухвалив звільнити архієпископа з посади голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП і головного редактора офіційного сайту УПЦ МП.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду