Верховна Рада відхилила законопроект про зазначення тривалості телереклами

15 Березня 2012
6164
15 Березня 2012
16:54

Верховна Рада відхилила законопроект про зазначення тривалості телереклами

6164
Верховна Рада відхилила законопроект про зазначення тривалості телереклами

15 березня Верховна Рада відхилила законопроект № 6429 про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо визначення часу закінчення переривання телевізійної програми. У другому читанні та в цілому законопроект набрав лише 189 голосів народних депутатів при необхідному мінімумі 226 голосів.

 

Доповідач законопроекту голова підкомітету з питань реклами Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Кондратюк нагадала, що комітет своїм рішенням від 16 листопада 2011 року рекомендував законопроект відхилити. За її словами, запровадження таймеру зворотнього відліку рекламного часу не відповідає існуючій світовій практиці.

 

Крім того, таке нововведення потребує встановлення додаткового обладнання, на яке не мають кошти державні телекомпанії. Пані Кондратюк повідомила, що рішення про відхилення підтримує Держкомтелерадіо.

 

Однак пропозиція комітету про відхилення законопроекту набрала тільки 194 голоси. Тож депутати перейшли до розгляду законопроекту в режимі другого читання по поправках. Після цього за законопроект у другому читанні та в цілому проголосували тільки 189 депутатів, і документ відхилили.

 

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформації і раніше рекомендував відхилити цей проект, однак тоді парламент із ним не погоджувався.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6164
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду