Ландік порахував, що ЗМІ заробили 2,5 млн доларів за матеріали про нього і його сина

14 Березня 2012
9571
14 Березня 2012
18:21

Ландік порахував, що ЗМІ заробили 2,5 млн доларів за матеріали про нього і його сина

9571
А його колега Надоша назвав замовним сюжет «1+1» про свого сина
Ландік порахував, що ЗМІ заробили 2,5 млн доларів за матеріали про нього і його сина

Народний депутат Володимир Ландік назвав матеріали про нього і його сина на всіх телеканалах проплаченою джинсою. Про це він сказав під час засідання Комітету з питань свободи слова та інформації 14 березня.

 

«Мною було приблизно підраховано, що 2,5 млн доларів коштувало те, що говорили про мене і мого сина. Жоден суд не довів, що на тій дівчині були синці, але жоден канал про це не сказав. Жоден канал не запросив нас і не поговорив про розслідування», - сказав пан Ландік, коментуючи лист сина народного депутата Олега Надоші Андрія, у якому він скаржився на упередженість щодо нього на телеканалі «1+1».

 

Володимир Ландік

 

Нагадаємо, 21 лютого 2012 року у вечірньому випуску новин на «1+1» було показано сюжет про бійку в барі, під час якої сину Олега Надоші нібито відірвали вухо. У листі Андрій Надоша заперечує кілька озвучених у сюжеті фактів, в тому числі й те, що він був нетверезий, і вимагає спростування цієї інформації. Крім того він вимагає офіційного вибачення телеканалу.

 

Народний депутат Олег Надоша, який був присутній на засіданні, назвав сюжет джинсою. Він обурювався роботою журналістки ТСН, але її відповідь послухати не захотів, залишивши засідання під час її виступу.

 

Ольга Василевська

 

Кореспондент «1+1» Ольга Василевська спростувала висунуті проти неї звинувачення. Вона зазначила, що вся інформація, викладена в сюжеті, була нею перевірена з кількох джерел, які вона має право не розголошувати до рішення суду. За її словами, журналістських стандартів вона дотрималася, а тема матеріалу суспільно важлива, оскільки йдеться про сина народного депутата. «Оскільки народний депутат є публічною людиною, то і він, і його родичі мають бути під пильним контролем журналістів», - сказала Ольга.

 

Комітет з питань свободи слова та інформації ніякого рішення по листу Олега Надоші не приймав, оскільки в комітету депутат нічого не просив.

 

Фото Івана Лисенка

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9571
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду