Костицький не розуміє, чого хочуть окремі представники медіабізнесу

2 Березня 2012
4652
2 Березня 2012
13:29

Костицький не розуміє, чого хочуть окремі представники медіабізнесу

4652
«Самі просилися, і самі не прийшли», - каже він
Костицький не розуміє, чого хочуть окремі представники медіабізнесу

Ідея проведення відкритого засідання за участю членів НЕК та представників медіабізнесу народилася у Верховній Раді після засідання Комітету з питань свободи слова та інформації. Про це сказав голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький під час інтерет-конференції в «ЛігаБізнесІнформ».

 

Костицький заявив, що під час засідання парламентського комітету Ольга Большакова та Катерина Мясникова із Незалежної асоціації телерадіомовників виявили бажання стати членами Національної комісії.

 

«Мені видається, що зміни складу комісії зараз, до вирішення питання про ухвалення чи неухвалення нової редакції закону про захист суспільної моралі, недоречні. Тому я запропонував пані Ользі і пані Катерині інший формат: попередній перегляд матеріалів, які вносяться на засідання комісії, за участю представників медіабізнесу, на що вони згодилися. Але на підготовлений нами перегляд прийшли тільки представники, здається, Телекомунікаційної палати, Української асоціації видавців періодичної преси (Олександр Антонець) та Асоціації замовників та виробників соціальної реклами (Ігор Бабій). Тепер я не розумію, чого хочуть окремі представники медіабізнесу», - каже Василь Костицький.

 

За словами голови НЕК, комісія й надалі буде проводити подібні засідання.

 

Нагадаємо, на відкритому засіданні НЕК попросив представників медіа-середовища визначити осіб, які братимуть участь у відкритих попередніх обговореннях звернень юридичних і фізичних осіб, поданих на розгляд Національної комісії. «Формально мета досягнута, але фактично - ні. Тому що представники громадських батьківських, жіночих та інших організацій не змогли поспілкуватися з представниками медіабізнесу. Мені здається, що без такого діалогу вирішити питання медіаетики важко», - зауважив пан Костицький.

 

Ольга Большакова у коментарі «Детектор медіа» зазначила, що ніколи не просила, щоб її призначили членом НЕК. «Ми з Катериною Мясниковою ніколи не вимагали, щоб нас призначили членами НЕК. Ми вважаємо, що ця установа хибна, і не маємо ніякого бажання співпрацювати з нею в жодній якості. Ми також не вимагали, щоб нас запрошували на засідання. Однак на адресу комісії неодноразово лунали скарги про те, що на її засідання важко потрапити. НЕК має не тільки запровадити спрощену процедуру акредитації, а й оприлюднювати заздалегідь дати засідань. І останнє, наша організація не призначатиме особу для попереднього перегляду матеріалів, які вносяться на засідання комісії, оскільки це може бути розцінено як співпраця. А ми вважаємо діяльність НЕК неприпустимою», - сказала Ольга Большакова.

 

Нагадаємо, представники медіабізнесу 27 лютого проігнорували спільне засідання з НЕК.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4652
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду