Українських журналістів не пустили на з’їзд Федеральної національно-культурної автономії українців Росії

2 Березня 2012
6629
2 Березня 2012
15:02

Українських журналістів не пустили на з’їзд Федеральної національно-культурної автономії українців Росії

6629
Українських журналістів не пустили на з’їзд Федеральної національно-культурної автономії українців Росії

Українських журналістів у Москві не пустили на установчий з‘їзд зі створення нової Федеральної національно-культурної автономії українців Росії (ФНКА УР). Про це повідомляє УНІАН.

 

Цей з'їзд, як пише видання, назвали провокаційним, оскільки він проводиться без згоди діаспори.

 

Захід проходить в Москві у приміщенні видавництва «Повітряний транспорт». Охоронці повідомили кореспонденту УНІАН, що отримали сувору вказівку не пускати на засідання осіб, прізвищ яких немає в списку запрошених. Крім того, спеціально під цей захід охорона була підсилена. «Напевно, це щоб саме вас не пустити», - сказав один з охоронців.

 

Напередодні організатори з'їзду ухилилися від прямої відповіді УНІАН, чи потрібна акредитація на захід.

 

За словами почесного голови Об'єднання українців Росії (ОУР) Валерій Семененка, ініціатором скликання з'їзду є заступник директора Бібліотеки української літератури в Москві Богдан Безпалько.

 

«Безпадько за короткий час облетів Магадан, Новосибірськ, Татарстан, Мурманськ, Архангельськ, Сиктивкар - справа поставлена на широку ногу, фінансування необмежене, намагаючись схилити тамтешні українські національні-культурні автономії до заснування федеральної автономії. Себе він вже називає головою Федеральної національно-культурної автономії українців», - зазначив  Валерій Семененко.

 

Пан Безпадько на телефонні дзвінки журналістів не відповідає.

 

1 березня ОУР розповсюдило заяву про те, що на 2 березня заплановане створення без її відома «нової псевдо-української організації». Такий крок в українській громаді оцінили як свідому провокацію, що покликана внести розкол в український рух РФ.

 

Як з‘ясували в ОУР, більшість регіональних організацій, які заявлені як організатори з'їзду 2 березня, не були поінформовані про це і не давали відповідної згоди. А однієї організації (Регіональна національна-культурна автономія українців Москви) взагалі не існує.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6629
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду