detector.media
02.03.2012 15:02
Українських журналістів не пустили на з’їзд Федеральної національно-культурної автономії українців Росії

Українських журналістів у Москві не пустили на установчий з‘їзд зі створення нової Федеральної національно-культурної автономії українців Росії (ФНКА УР). Про це повідомляє УНІАН.

 

Цей з'їзд, як пише видання, назвали провокаційним, оскільки він проводиться без згоди діаспори.

 

Захід проходить в Москві у приміщенні видавництва «Повітряний транспорт». Охоронці повідомили кореспонденту УНІАН, що отримали сувору вказівку не пускати на засідання осіб, прізвищ яких немає в списку запрошених. Крім того, спеціально під цей захід охорона була підсилена. «Напевно, це щоб саме вас не пустити», - сказав один з охоронців.

 

Напередодні організатори з'їзду ухилилися від прямої відповіді УНІАН, чи потрібна акредитація на захід.

 

За словами почесного голови Об'єднання українців Росії (ОУР) Валерій Семененка, ініціатором скликання з'їзду є заступник директора Бібліотеки української літератури в Москві Богдан Безпалько.

 

«Безпадько за короткий час облетів Магадан, Новосибірськ, Татарстан, Мурманськ, Архангельськ, Сиктивкар - справа поставлена на широку ногу, фінансування необмежене, намагаючись схилити тамтешні українські національні-культурні автономії до заснування федеральної автономії. Себе він вже називає головою Федеральної національно-культурної автономії українців», - зазначив  Валерій Семененко.

 

Пан Безпадько на телефонні дзвінки журналістів не відповідає.

 

1 березня ОУР розповсюдило заяву про те, що на 2 березня заплановане створення без її відома «нової псевдо-української організації». Такий крок в українській громаді оцінили як свідому провокацію, що покликана внести розкол в український рух РФ.

 

Як з‘ясували в ОУР, більшість регіональних організацій, які заявлені як організатори з'їзду 2 березня, не були поінформовані про це і не давали відповідної згоди. А однієї організації (Регіональна національна-культурна автономія українців Москви) взагалі не існує.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY