У Донецькій ОДА «Стратегію інформаційної політики» не вважають «темниками»

27 Лютого 2012
8466
27 Лютого 2012
18:21

У Донецькій ОДА «Стратегію інформаційної політики» не вважають «темниками»

8466
У Донецькій ОДА «Стратегію інформаційної політики» не вважають «темниками»

У Донецькій обласній адміністрації не вважають, що «Стратегія інформаційної політики» запроваджує практику «темників» і однобокого висвітлення подій. Про це заявила начальник управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації Римма Філь, відповідаючи на запит «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, у Донецьку 22 лютого в приміщенні облдержадміністрації громадськості було представлено «Стратегію інформаційної політики Донецької області», згідно з якою ЗМІ закликали позитивно висвітлювати політику. Під час презентації активісти та наукові співробітники звинуватили владу в прагненні маніпулювати громадською думкою, в спробі повернути до практичного використання «темники».

 

Як прокоментували ТК в ОДА, стратегія насамперед передбачає підготовку «оперативної, якісної і неупередженої» фактичної інформації для її подальшого використання в ЗМІ, а саме підготовку прес- або пост-релізів, інформаційних повідомлень з коментарями відповідних спікерів тощо. «Це, як створення комфортних умов для роботи представників засобів масової інформації, і є міжнародною нормою для будь-якої прес-служби і не вважається так званими "темниками"», - зазначається у повідомленні.

 

Крім того, відповідаючи на питання, чи не закладає ця стратегія передумови на однобоке (позитивне) висвітлення влади, Римма Філь відповіла, що, на її думку, «влада не має права замовчувати проблемні або "незручні" питання засобів масової інформації і громадськості».

 

Наразі, як зазначається, головним завданням стратегії є побудова ефективної комунікаційної програми з використанням сучасного комунікаційного інструментарію: «В першу чергу, ми маємо налагодити якісну роботу прес-служби облдержадміністрації, а це, в свою чергу, надасть можливість зробити чиновників більш-відкритими для мас-медіа й для суспільства».

 

Стратегія була розроблена спеціалістами управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації. У своїй роботі працівники управління спиралися на дослідження, проведені доктором економічних наук, професором, завідувачем кафедрою «Міжнародна економіка» Донецького національного університету, директором Донецького філіалу Інститут стратегічних досліджень Юрієм Макогоном, а також на стратегічні напрацюванняв іміджевій політиці області.

 

Однак, в ОДА зазначають, що доопрацьовувати стратегію передбачається разом з представниками ЗМІ: «Ми вже надіслали Стратегію представникам мас-медіа, чекаємо на їхні пропозиції».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8466
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду