Організатори «Міс Галичина» погрожували закриттям тернопільському сайту

22 Лютого 2012
7070
22 Лютого 2012
18:27

Організатори «Міс Галичина» погрожували закриттям тернопільському сайту

7070
Організатори «Міс Галичина» погрожували закриттям тернопільському сайту

Організатори конкурсу краси «Міс Галичина-2012» вимагали від тернопільського сайту «Про все» переробити або вилучити відео, зняте під час кастингу на конкурс, розповів «Детектор медіа» головний редактор сайту Борис Машлянка. У разі невиконання прохання погрожували закриттям, повідомив головред сайту.

 

За словами Бориса Машлянки, сайт «Про все» зняв подію «у форматі реаліті-шоу» без  монтування. Організатори кастингу виявили незадоволення таким форматом сюжету, розповідає редактор; згодом йому зателефонували з прес-служби і запропонували змонтувати відео.

 

«Ми нікого не принижували. Ми вважаємо, що людям цікаво побачити якісь події за кадром: як поводяться, як жартують, ідуть, яка атмосфера... Чому вони раптом так-от відреагували... Наш сайт не практикує монтувати відео», - повідомив Борис Машлянка.

 

За його словами, після відмови перероблювати відео у прес-службі вимагали вилучити відео і з сайту, і з відеохостингу Youtube, інакше «керівництво з Ізраїлю може звернутись в компанію "Вордпрес", на основі якого зроблений сайт "Про все", і нас просто закриють», - говорить Борис Машлянка.

 

З аналогічною вимогою звертався й адміністратор заходу, стверджує пан Машлянка. За його словами, у нього є диктофонний запис розмови, і у разі необхідності він може його оприлюднити.

 

Прес-секретар конкурсу «Міс Галичина» Божена Городницька у розмові з «Детектор медіаю» відмовилися коментувати інцидент: «Ми вирішили не давати коментарів і не реагувати на цю ситуацію».  Вона додала, що в організаторів не було і немає наміру закривати сайт.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7070
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду