У президента закликають телеканали збільшити кількість і поліпшити якість дитячих програм

20 Лютого 2012
4944
20 Лютого 2012
19:36

У президента закликають телеканали збільшити кількість і поліпшити якість дитячих програм

4944
У президента закликають телеканали збільшити кількість і поліпшити якість дитячих програм

Уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко за дорученням глави держави закликав керівників телеканалів збільшити кількість та поліпшити якість дитячих програм. Про це йдеться у відкритому листі пана Павленка, оприлюдненому ним на прес-конференції, повідомляє прес-служба президента.

 

«Президент України звертає увагу керівників телеканалів на необхідність збільшення кількості та покращення якості дитячих програм та телепродукту, який пропонується дітям для перегляду», - йдеться у відкритому листі.

 

У зверненні наведені дані моніторингу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, які свідчать про незадовільний стан дитячого теле- та радіомовлення в нашій державі.

 

Згідно з даними моніторингу, загальний обсяг ліцензованого дитячого мовлення на сьогодні становить в Україні менше 5% від загального обсягу добового мовлення загальнонаціональних телеканалів. Крім того, багато дитячих передач не мають постійного місця у сітці мовлення та транслюються у незручний для своєї аудиторії час.

 

«За період моніторингу не було зафіксовано тенденції до збільшення обсягів передач та програм, розрахованих на дитячу аудиторію, а також тематичних телерадіопрограм, передбачених указом президента "Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні" від 16 грудня 2011 року», - зазначає пан Павленко у своєму відкритому листі.

 

Уповноважений президента також звернув увагу на той факт, що в ефірі вітчизняних телеканалів переважають розважальні програми, художні фільми та реаліті-шоу, які пропагують негативну, аморальну поведінку, містять брутальну лексику та сцени насильства - а це є потенційно загрозливим для здорового розвитку та становлення дитини.

 

«Телебачення має бути "дружнім" до дитини, сприяти її всебічному розвитку, заохочувати до здорового способу життя, навчання та спілкування, пропагувати сімейні цінності», - зазначає в листі уповноважений президента з прав дитини.

 

Юрій Павленко також запросив керівників телеканалів до співпраці з міжвідомчою робочою групою з розробки та впровадження національної системи позначок для захисту дітей від інформації, що може шкодити їхньому здоров'ю та розвитку (за дорученням президента, Нацрада створила робочу групу 8 лютого 2012 року - найближчим часом група розпочне свою діяльність).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4944
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду