НТКУ обрала представника України на класичне «Євробачення–2012»

20 Лютого 2012
4890
20 Лютого 2012
16:19

НТКУ обрала представника України на класичне «Євробачення–2012»

4890
НТКУ обрала представника України на класичне «Євробачення–2012»

Україну на конкурсі класичної музики «Молоді музиканти Євробачення - 2012» представлятиме 18-річний скрипаль зі Львова Богдан Івасик. Він переміг у національному відборі, який провела Національна телекомпанія України (Перший національний канал), повідомляє прес-служба НТКУ.

 

Переможця українського національного відбору обирало журі, до складу якого увійшли:

Єгор Бенкендорф - генеральний директор НТКУ;

Юрій Ланюк - композитор, віолончеліст, професор Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка, заслужений діяч мистецтв України, лауреат премії ім. Т. Шевченка;

Ігор Щербаков - композитор, професор Київської національної музичної академії ім. П. Чайковського, заслужений діяч мистецтв України, голова Національної спілки композиторів України, лауреат премії ім. Т. Шевченка.

 

Фінал міжнародного конкурсу «Молоді музиканти Євробачення - 2012» транслюватиметься 11 травня в ефірі Першого національного. Учасники гратимуть у супроводі Симфонічного оркестру віденського радіо за диригентством молодого німецького диригента Корнеліуса Майстера (Cornelius Meister).

 

У конкурсі «Молоді музиканти Євробачення - 2012» молодих виконавців класичної музики своїх країн представлятимуть 14 телекомпаній - членів EBU:

 

1. Вірменія (AMPTV)

2. Австрія (ORF)

3. Білорусь (BTRC)

4. Боснія і Герцеговина (BHRT)

5. Хорватія (HRT)

6. Чеська Республіка (CT)

7. Грузія (GEGT)

8. Німеччина (WDR/ARD)

9. Греція (ERT)

10. Нідерланди (NTR)

11. Норвегія (NRK)

12. Польща (TVP)

13. Словенія (RTVSLO)

14. Україна (NTU)

 

Конкурс «Молоді музиканти Євробачення» є спільним міжнародним проектом, який збирає найкращих молодих музикантів у сфері класичної музики на міжнародній платформі перед широкою телеаудиторією. Конкурс проводиться під егідою Європейської мовної спілки (EBU) у співпраці з мовниками - організаторами та телекомпаніями - членами EBU, як частина міжнародного обміну телевізійними програмами, відомого як «Євробачення».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4890
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду