«Український тиждень» вилучають з продажу. Через статті про вплив сім’ї Януковича та вибори-2012? (ОНОВЛЕНО)

17 Лютого 2012
32536
17 Лютого 2012
15:29

«Український тиждень» вилучають з продажу. Через статті про вплив сім’ї Януковича та вибори-2012? (ОНОВЛЕНО)

32536
«Український тиждень» вилучають з продажу. Через статті про вплив сім’ї Януковича та вибори-2012? (ОНОВЛЕНО)

У п'ятницю 17 лютого з продажу частково вилучено черговий номер журналу «Український тиждень» - №7 (224) за 17-23 лютого. Про це «Детектор медіа» повідомили читачі видання, які не змогли його придбати.

 

Зокрема, на розкладці на станції метро «Шулявська» в Києві продавець повідомив, що журнал привезли для продажу, але практично одразу зранку наклад забрали. А в кіоску на Харківському масиві сказали, що журнал не вийшов.

 

На сайті «Українського тижня» анонс №7 за 17-23 лютого взагалі відсутній.

 

За словами співрозмовників «Детектор медіа», які працюють у редакції, їм пояснили, що журнал узагалі не вийшов з технічних причин. За даними журналістів, частина матеріалів із цього номеру (з неполітичного блоку) вийде в наступному.

 

Головний редактор сайту Tyzhden.ua Дмитро Крапивенко повідомив ТК, що номер не вийшов з технічних причин. Вдаватися в подробиці він не став. За його словами, журнал вийде наступного тижня.

 

У типографії «Новий друк», де друкується «Український тиждень», ТК повідомили, що наклад було надруковано ще позавчора, 15 лютого.

 

«Детектор медіа» вдалося купити примірник журналу в кіоску на бульварі Шевченка. На його обкладинці анонсується матеріал про вибори-2012 та наводяться цитати з розмови народних депутатів Ігоря Рибакова і Романа Забзалюка.

 

 

 

Матеріали з журналу «Український тиждень» зазвичай оприлюднюються на сайті Tyzhden.ua. Однак з політичного блоку нинішнього номера на сайті не вийшли два матеріали. Це статті «Кадри вирішують все?» (.pdf, 2,28 Мб) Олександра Михельсона про останні кадрові зміни у владі, що посилюють контроль  родини президента, і «Готуються "дати в пику"?» (.pdf, 5,01 Мб) Леоніда Александрова про майбутнє застосування адмінресурсу, маніпуляцій і фальсифікацій на виборах 2012 року, що підтверджується плівками Романа Забзалюка.

 

За даними джерел ТК, цих матеріалів на сайті, найімовірніше, не буде. Й імовірно, що їх не буде і в наступному числі журналу, оскільки з'являться теми, прив'язані до актуальніших політичних подій.

 

Оновлено. Згодом на сайті «Тижня» вийшов матеріал «Кадри вирішують все». Матеріалу про вибори поки немає.

 

«Детектор медіа», на жаль, не вдалося зв'язатися з головним редактором журналу «Український тиждень» Сергієм Литвиненком - у редакції він сьогодні відсутній (так нам сказали), а його мобільний не відповідає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32536
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вже не зовсім співчуваю
4442 дн. тому
підтримую прохання розмістити УВЕСЬ відсканований випуск. А то вже закрадаються підозри, що справа там зовсім у чомусь іншому, і "Тижню" було просто соромно за випуск, що має вийти (можливо, якісь помилки або недоречності, яких просто не може бути в такому виданні). Якщо це неможливо, прошу надіслати його на пошту hobotov1231@rambler.ru. Дякую.
співчуваючий
4444 дн. тому
Шкода, якщо зникне чи не єдиний в Україні журнал для інтелектуалів
chytach
4444 дн. тому
poseredniy jurnal znaishov pryvid popiarytys
Михайло
4444 дн. тому
Приєднуюсь до прохання - відскануйте цілий випуск, будь ласочка!
romanb
4445 дн. тому
а можна десь знайти відскановану версію всього номеру??!
Katrusya78
4445 дн. тому
Ось стаття «Кадри вирішують все?» http://tyzhden.ua/Politics/42594
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду