«Газпром-медіа» змінює раду директорів «Эха Москвы». Журналісти вбачають вплив влади

14 Лютого 2012
13151
14 Лютого 2012
12:41

«Газпром-медіа» змінює раду директорів «Эха Москвы». Журналісти вбачають вплив влади

13151
«Газпром-медіа» змінює раду директорів «Эха Москвы». Журналісти вбачають вплив влади

Власник 66% акцій радіостанції «Эхо Москвы», ВАТ «Газпром-медіа», вимагає дострокового припинення повноважень чинної ради директорів радіостанції і обрання нового складу ради. Про це повідомляється на сайті «Эха Москвы».

 

Ще 30 грудня 2011 року мажоритарний акціонер висловив вимогу скликання зборів акціонерів з порядком денним про зміну складу ради директорів.

 

Журналісти - акціонери «Эха Москвы» (34% акцій) висловлюють здивування цим рішенням. Оскільки річні збори, де планово повинна змінюватися рада директорів, мають відбутися в червні і поспіх потребує пояснень.

 

«Ми висловлюємо жаль, що в результаті цих подій раду директорів змушені залишити два незалежних директори - Олександр Маковський і Євген Ясін, які 11 років допомагали розвиватися "Эху Москвы", - йдеться в повідомленні журналістів. - Ми вважаємо, що їхнє видалення зі складу ради директорів є несправедливим».

 

Журналісти пояснюють кадрові зміни критикою російської влади на адресу радіостанції: «Ми розуміємо, що "Газпром-медіа" не міг не відреагувати на критику вищих посадових осіб РФ відносно радіостанції».

 

Колектив має намір ініціювати зміну статуту радіостанції, у якому передбачать створення наглядової (громадської) ради на чолі з Олександром Маковським і Євгеном Ясіним, щоб вони змогли продовжити свою роботу з розвитку «Эха Москвы».

 

Позаяк журналісти узгодили з «Газпром-медіа» єдиний спільний перелік до нового складу ради директорів, за який голосуватимуть на зборах 29 березня 2012 року. У цьому переліку збережено інститут незалежних (не пов'язаних з акціонерами) директорів, включивши кандидатури Вадима Семенова (генерального директора «Связьинвеста») і Євгена Трубіна (колишнього генерального директора «Лениздата»).

 

Водночас журналісти запевняють слухачів, що редакційна політика «Эха Москвы» не зміниться.

 

Як пише Lenta.ru з посиланням на Twitter головного редактора «Эха Москвы» Олексія Венедиктова, своїх посад у складі ради директорів позбудуться сам Олексій Венедиктов і заступник головного редактора Володимир Варфоломєєв. Замість себе і свого заступника пан Венедиктов запропонував ввести до ради директорів генерального директора «Эха Москвы» і телекомпанії "Эхо-ТВ" Юрія Федутінова. Кандидатуру пана Федутінова запропонувало і керівництво «Газпром-медіа».

 

Олексій Венедиктов наголосив, що за редакційну політику радіостанції відповідає не рада директорів, а головний редактор, а питання про відставку головного редактора в «Газпром-медіа» не ставили. Також пан Венедиктов уточнив, що акціонер не вимагав від нього йти з ради директорів - це рішення він прийняв сам.

 

Згідно зі статутом «Эха Москвы» Олексій Венедиктов керуватиме радіостанцією ще два роки - до чергових виборів головного редактора.

 

Олексій Венедиктов є головним редактором «Эха Москвы» з 1998 року, з 2007 року входить до ради директорів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду