detector.media
14.02.2012 12:41
«Газпром-медіа» змінює раду директорів «Эха Москвы». Журналісти вбачають вплив влади

Власник 66% акцій радіостанції «Эхо Москвы», ВАТ «Газпром-медіа», вимагає дострокового припинення повноважень чинної ради директорів радіостанції і обрання нового складу ради. Про це повідомляється на сайті «Эха Москвы».

 

Ще 30 грудня 2011 року мажоритарний акціонер висловив вимогу скликання зборів акціонерів з порядком денним про зміну складу ради директорів.

 

Журналісти - акціонери «Эха Москвы» (34% акцій) висловлюють здивування цим рішенням. Оскільки річні збори, де планово повинна змінюватися рада директорів, мають відбутися в червні і поспіх потребує пояснень.

 

«Ми висловлюємо жаль, що в результаті цих подій раду директорів змушені залишити два незалежних директори - Олександр Маковський і Євген Ясін, які 11 років допомагали розвиватися "Эху Москвы", - йдеться в повідомленні журналістів. - Ми вважаємо, що їхнє видалення зі складу ради директорів є несправедливим».

 

Журналісти пояснюють кадрові зміни критикою російської влади на адресу радіостанції: «Ми розуміємо, що "Газпром-медіа" не міг не відреагувати на критику вищих посадових осіб РФ відносно радіостанції».

 

Колектив має намір ініціювати зміну статуту радіостанції, у якому передбачать створення наглядової (громадської) ради на чолі з Олександром Маковським і Євгеном Ясіним, щоб вони змогли продовжити свою роботу з розвитку «Эха Москвы».

 

Позаяк журналісти узгодили з «Газпром-медіа» єдиний спільний перелік до нового складу ради директорів, за який голосуватимуть на зборах 29 березня 2012 року. У цьому переліку збережено інститут незалежних (не пов'язаних з акціонерами) директорів, включивши кандидатури Вадима Семенова (генерального директора «Связьинвеста») і Євгена Трубіна (колишнього генерального директора «Лениздата»).

 

Водночас журналісти запевняють слухачів, що редакційна політика «Эха Москвы» не зміниться.

 

Як пише Lenta.ru з посиланням на Twitter головного редактора «Эха Москвы» Олексія Венедиктова, своїх посад у складі ради директорів позбудуться сам Олексій Венедиктов і заступник головного редактора Володимир Варфоломєєв. Замість себе і свого заступника пан Венедиктов запропонував ввести до ради директорів генерального директора «Эха Москвы» і телекомпанії "Эхо-ТВ" Юрія Федутінова. Кандидатуру пана Федутінова запропонувало і керівництво «Газпром-медіа».

 

Олексій Венедиктов наголосив, що за редакційну політику радіостанції відповідає не рада директорів, а головний редактор, а питання про відставку головного редактора в «Газпром-медіа» не ставили. Також пан Венедиктов уточнив, що акціонер не вимагав від нього йти з ради директорів - це рішення він прийняв сам.

 

Згідно зі статутом «Эха Москвы» Олексій Венедиктов керуватиме радіостанцією ще два роки - до чергових виборів головного редактора.

 

Олексій Венедиктов є головним редактором «Эха Москвы» з 1998 року, з 2007 року входить до ради директорів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY