«Берлінале-2012» відкривається стрічкою Бенуа Жако

9 Лютого 2012
8597
9 Лютого 2012
16:02

«Берлінале-2012» відкривається стрічкою Бенуа Жако

8597
«Берлінале-2012» відкривається стрічкою Бенуа Жако

Cьогодні, 9 лютого, розпочинається 62-й Міжнародний берлінський кінофестиваль «Берлінале-2012». Фільмом, що обрали для відкриття, стала історична драма французького режисера Бенуа Жако «Прощання з королевою». Про це повідомляє «Німецька хвиля».

 

Цього року близько 400 фільмів стануть учасниками конкурсів. Основна програма вміщує 23 фільми, 18 з яких змагатимуться за головні призи - «золотого» і «срібного ведмедів».

 

Нагадаємо, у межах основної конкурсної програми Берлінського міжнародного кінофестивалю відбудеться прем'єра фільму «Машина Джейн Менсфілд» режисера Біллі Боба Торнтона, яку продюсував Олександр Роднянський.

 

До складу інтернаціонального журі, яке й визначить переможців, окрім голови - режисера й сценариста Майка Лі, увійшли: режисер Антон Корбайн, сценарист і режисер Асгар Фархаді, актриса Шарлотта Генсбур, актор Джейк Джилленхол, режисер Франсуа Озон, письменник Буале Сансан і актриса Барбара Зукова.

 

Вручення нагород відбудеться 18 лютого.

 

Як писала ТК, на «Берлінале» з 10 лютого працюватиме український стенд, де буде представлено перший довідник про здобутки української кіногалузі Ukrainian Film Guide 2011/2012.

 

А на грузинському стенді 14 лютого буде представлено кінофільм «Урсус» - спільний грузинсько-німецько-український проект.

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8597
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду