detector.media
05.02.2012 19:08
Сервер МВС зламали хакери

Сервер Міністерства внутрішніх справ України зламали хакери, повідомляє «Українська правда».

 

Вони виклали дані з сервера у вільному доступі для інтернет-користувачів. Хакери наголошують: Міністерство МВС України користується піратською Windows.

 

Раніше, 3-го лютого, під час ток-шоу «Шустер live» на Першому національному начальник управління по зв'язках зі ЗМІ МВС Володимир Поліщук зазначив, що використання МВС неліцензійних програм не є закритою інформацією. Також він розповів інші подробиці.

 

«Ми з 2006 року проводимо тендерні закупівлі лише тієї комп’ютерної техніки, яка має певне програмне забезпечення. Є якась частина працівників міліції десь в райуправліннях, можливо, навіть у головних управліннях, які працюють на неліценійній продукції. Ми цього не приховуємо, і ця ситуація не лише в МВС, а й всюди в Україні», - сказав пан Поліщук.  

 

Зміна діючого програмного забезпечення, за його словами, є питанням переговорів на державному рівні. Також він додав, що МВС інформує  Microsoft щодо часткового використання неліцензійного продукту. «І коли на цьому програмному забезпеченні не виробляється продукція, і на цьому ніхто не заробляє коштів, то правовласник і не пише заяв, і не вимагає терміново в один момент вирішити цю проблему», - пояснив Володимир Поліщук.

 

Нагадаємо, раніше у МВС визначалися, чи порушувати кримінальну справу за фактами хакерських атак на портал міністерства. Сайт МВС, поряд з низкою вебресурсів - порталу президента України, Кабміну, Верховної ради, Конституційного суду України, Національного банку, Партії регіонів, СБУ, каналу «1+1» - 31 січня атакували хакери та, за їх інструкціями, звичайні користувачі. Це сталося після закриття файлообмінного ресурсу Ex.ua.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY