Рекламісти знайшли причину розбіжностей між даними TNS и Gfk щодо телеперегляду

1 Лютого 2012
9172
1 Лютого 2012
19:58

Рекламісти знайшли причину розбіжностей між даними TNS и Gfk щодо телеперегляду

9172
40% українців одночасно дивляться телевізор і читають пресу чи слухають радіо
Рекламісти знайшли причину розбіжностей між даними TNS и Gfk щодо телеперегляду

30% українців одночасно з переглядом телевізора читають пресу і майже 10% одночасно з цим ще й слухають радіо. Інтернет стає доповненням до телевізора для 12% жінок і 14% чоловіків, а для молоді ця тенденція ще більш характерна: 23% осіб віком 16-24 років споживають ТБ й інтернет одночасно.

 

Такі результати дослідження медіаспоживання C.A.T. отримало медіакомунікаційне агентстсво UM (Universal McCann), що входить до групи «АДВ Україна», повідомляє прес-служба групи.

 

Результати дослідження пояснюють розбіжності між даними телеперегляду TNS и Gfk, зауважується у повідомленні. За даними TNS (дослідження MMI), за останні 4 роки українці стали дивитися телевізор на 5-10 хвилин менше. Тоді як заміри Gfk показують зростання перегляду.

 

Причина розбіжностей криється в тому, що через одночасне споживання кількох медіаканалів увага глядачів розсіюється, і їм здається, що вони стали рідше дивитися ТБ.

 

Результати дослідження також показали, що жінки частіше за чоловіків поєднують різні справи: 33% одночасно з ТБ читають пресу, 10% - слухають радіо. У чоловіків показники становлять 27% і 7% відповідно.

 

Метод дослідження - опитування face-to-face. Вибірка - 1200 осіб, люди віком 16 - 64 років, що проживають у містах 50 тис.+. Репрезентативна для усього населення України за віком і статтю. Споживчу панель проводила компанія TNS.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9172
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду