detector.media
01.02.2012 19:58
Рекламісти знайшли причину розбіжностей між даними TNS и Gfk щодо телеперегляду
40% українців одночасно дивляться телевізор і читають пресу чи слухають радіо

30% українців одночасно з переглядом телевізора читають пресу і майже 10% одночасно з цим ще й слухають радіо. Інтернет стає доповненням до телевізора для 12% жінок і 14% чоловіків, а для молоді ця тенденція ще більш характерна: 23% осіб віком 16-24 років споживають ТБ й інтернет одночасно.

 

Такі результати дослідження медіаспоживання C.A.T. отримало медіакомунікаційне агентстсво UM (Universal McCann), що входить до групи «АДВ Україна», повідомляє прес-служба групи.

 

Результати дослідження пояснюють розбіжності між даними телеперегляду TNS и Gfk, зауважується у повідомленні. За даними TNS (дослідження MMI), за останні 4 роки українці стали дивитися телевізор на 5-10 хвилин менше. Тоді як заміри Gfk показують зростання перегляду.

 

Причина розбіжностей криється в тому, що через одночасне споживання кількох медіаканалів увага глядачів розсіюється, і їм здається, що вони стали рідше дивитися ТБ.

 

Результати дослідження також показали, що жінки частіше за чоловіків поєднують різні справи: 33% одночасно з ТБ читають пресу, 10% - слухають радіо. У чоловіків показники становлять 27% і 7% відповідно.

 

Метод дослідження - опитування face-to-face. Вибірка - 1200 осіб, люди віком 16 - 64 років, що проживають у містах 50 тис.+. Репрезентативна для усього населення України за віком і статтю. Споживчу панель проводила компанія TNS.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY