У Кабміні подумають над створенням мікс-зони для спілкування журналістів з урядовцями

30 Січня 2012
11905
30 Січня 2012
20:19

У Кабміні подумають над створенням мікс-зони для спілкування журналістів з урядовцями

11905
У Кабміні подумають над створенням мікс-зони для спілкування журналістів з урядовцями

Прес-служба уряду готова прийняти деякі з пропозицій журналістів, що стосується поліпшення умов їхньої роботи під час засідань Кабінету Міністрів України. Про це йшлося на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів 30 січня.

 

За результатами домовленості попереднього засідання, представник в Україні міжнародної журналістської організації «Репортери без кордонів» Оксана Романюк представила пропозиції журналістської спільноти Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

 

Вони містять чотири пункти:

 

1. Прибрати чорні стрічки, якими обмежено доступ журналістів до чиновників, і повернутися до режиму роботи, який існував до цього нововведення.

 

2. Організувати роботу так, щоб можна було перед початком засідань підійти до урядовців і оперативно записати коментар.

 

3. У вівторок, навіть пізно увечері, повідомляти журналістам, чиї брифінги плануються на середу (у цей день відбувається засідання Кабміну). Адже це не секретна інформація, і прес-служба знає заздалегідь, хто готується виступати. Це суттєво полегшить роботу журналістам.

 

4. Не забирати мобільні телефони у представників ЗМІ при вході до прес-центру Кабміну.

 

Прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко у відповідь сказав, що в уряді забирають телефони тільки в тих журналістів, які перебувають в залі засідань Кабміну, а в тих, хто в прес-центрі, - не забирають.

 

Водночас він погодився з пропозицією повідомляти напередодні про заплановані брифінги. «Якщо говорити про брифінги, то ми будемо це робити (анонсувати. - ТК), адже в 90% - це те, що планується заздалегідь», - сказав прес-секретар прем'єра.

 

Першу й другу пропозиції пан Лук'яненко запропонував об'єднати. Він не виключає створення в прес-центрі Кабміну так званої мікс-зони, де журналісти могли б зустрічатися з урядовцями та записувати коментарі, що не стосуються теми засідання чи брифінгів.

 

Він також додав, що за останній час не надійшло жодної скарги від журналістів на умови роботи в уряді.

 

Присутні журналісти, зокрема каналів СТБ та «Україна», наполягали на тому, щоб з приміщення уряду прибрали чорні стрічки. Речник прем'єра їм відповів: «Я вас почув». Однак він так і не повідомив, чиїм саме був наказ встановити ці бар'єри.

 

Виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар запропонувала зустрітися з прем'єр-міністром або віце-прем'єром і обговорити питання відкритості працівників Кабміну. Вона навела приклад прибалтійських країн, де в кабінетах урядовців встановлені веб-камери, аби кожен громадянин мав змогу побачити, чим займається той чи інший міністр у робочий час.

 

Зрештою, питання про умови роботи журналістів на засіданнях Кабміну знову перенесли на наступне засідання Міжвідомчої робочої групи.

 

 


 

 

«Детектор медіа»

Фото прес-служби Адміністрації президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11905
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
аяврік
4470 дн. тому
Знову журнлюги плачуться про тяжкі умови праці в кабміні.Шановні!!!!Вийдіть в світ, під небо .Знайдете багато цікавих і красивих людей.У кожного буде своя тема і свій ексклюзивний співрозмовник.І не буде на кожному каналі однакова нудна жуйка. І відчуєте під ногами землю , на якій стоїть і живе звичайна більшисть людей. І не будете ви віддалені від життя паркетом кабміну , подібно міністрам-небожителям.Чи боїтеся сонця , вітра , живильного дощика ?Чи боєтеся поморозити свої сіднички?Дивишся , за вами і вашими інтерв'ю скучать міністри і теж потягнуться в люди.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду