На фестивалі «Санденс» відзначили «Поцілунок Путіна» за участі Кашина

29 Січня 2012
12551
29 Січня 2012
14:40

На фестивалі «Санденс» відзначили «Поцілунок Путіна» за участі Кашина

12551
На фестивалі «Санденс» відзначили «Поцілунок Путіна» за участі Кашина
У США підвів підсумки фестиваль незалежного кіно «Санденс», повідомляє сайт форуму. Цього року в конкурсній програмі змагалися 30 фільмів: 14 міжнародних та 14 американських.
 
Україна в програмі представлена не була. А РФ відзначилася активнішою участю. Членом журі поряд з директором нью-йорського Лінкольн-центру Річардом Пеньєю та актрисою Джулією Ормонд виступив російський режисер Олексій Попогребський. Також у конкурсі брала участь документальна стрічка «Поцілунок Путіна» данського режисера Лізи Бірк Педерсен, присвячена Росії. 
 
Ще одна картина про Росію відкрила «Санденсу» російську художницю-акціонистку Марину Абрамович у картині The Artist is Present режисера Метью Акерса.
Крім того, у позаконкурсній програмі найкращих фільмів «Фокус» було показано срічку «Олена» Андрія Звягінцева.
 
У«Поцілунку Путіна» йдеться про екс-комісара руху «Наші» Машу Дрокову, яка змінила світогляд після спілкуваня представниками ліберальної опозиції. Героєм фільму виступив, зокрема, журналіст «Коммерсанта» Олег Кашин. Картину Педерсен відзначили за найкразу операторську роботу у номінації «Міжнародне документальне кіно»(World Cinema Cinematography Award/Documentary).
 
Гранпрі у номінації «Документальні фільми» здобула cnрічки «Дім, де я мешкаю» (The House I Live In) Юджина Джарецкі. Автори картини заглюблюються у нюанси юриспунденції США та досліджують причини переповненості американських в'язниць. 
 
Найкращий міжнародний документальний фільм за версією «Санденса» - «Закон в цих частинах» (The Law in These Parts) ізраїльського режисера Раанани Александровича (Ra'anan Alexandrowicz).
 
Головний приз кінофестивалю у номінації «Драма »здобула картина «Чудовиська дикого Півдня» (Beasts of the Southern Wild) Бена Зейтліна. Фільм також відзначили за найкращу операторську роботу. У міжнародній номінації перемогла драма «Віолета полинула на небеса» Андреса Вуда спільного виробництва Чилі, Аргентини, Бразилії та Іспанії. 
 
З повним переліком переможців можна ознайомитися тут
 
Цього року «Санденс», який дедалі частіше називають світовим майданчикого незалежного кіно, пройшов 28-раз. В рамках форуму відбулося понад 90 прем`єр. На показах було представлено 112 повнометражних фільмів з 29 країн.
 
 
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12551
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду