detector.media
29.01.2012 14:40
На фестивалі «Санденс» відзначили «Поцілунок Путіна» за участі Кашина
У США підвів підсумки фестиваль незалежного кіно «Санденс», повідомляє сайт форуму. Цього року в конкурсній програмі змагалися 30 фільмів: 14 міжнародних та 14 американських.
 
Україна в програмі представлена не була. А РФ відзначилася активнішою участю. Членом журі поряд з директором нью-йорського Лінкольн-центру Річардом Пеньєю та актрисою Джулією Ормонд виступив російський режисер Олексій Попогребський. Також у конкурсі брала участь документальна стрічка «Поцілунок Путіна» данського режисера Лізи Бірк Педерсен, присвячена Росії. 
 
Ще одна картина про Росію відкрила «Санденсу» російську художницю-акціонистку Марину Абрамович у картині The Artist is Present режисера Метью Акерса.
Крім того, у позаконкурсній програмі найкращих фільмів «Фокус» було показано срічку «Олена» Андрія Звягінцева.
 
У«Поцілунку Путіна» йдеться про екс-комісара руху «Наші» Машу Дрокову, яка змінила світогляд після спілкуваня представниками ліберальної опозиції. Героєм фільму виступив, зокрема, журналіст «Коммерсанта» Олег Кашин. Картину Педерсен відзначили за найкразу операторську роботу у номінації «Міжнародне документальне кіно»(World Cinema Cinematography Award/Documentary).
 
Гранпрі у номінації «Документальні фільми» здобула cnрічки «Дім, де я мешкаю» (The House I Live In) Юджина Джарецкі. Автори картини заглюблюються у нюанси юриспунденції США та досліджують причини переповненості американських в'язниць. 
 
Найкращий міжнародний документальний фільм за версією «Санденса» - «Закон в цих частинах» (The Law in These Parts) ізраїльського режисера Раанани Александровича (Ra'anan Alexandrowicz).
 
Головний приз кінофестивалю у номінації «Драма »здобула картина «Чудовиська дикого Півдня» (Beasts of the Southern Wild) Бена Зейтліна. Фільм також відзначили за найкращу операторську роботу. У міжнародній номінації перемогла драма «Віолета полинула на небеса» Андреса Вуда спільного виробництва Чилі, Аргентини, Бразилії та Іспанії. 
 
З повним переліком переможців можна ознайомитися тут
 
Цього року «Санденс», який дедалі частіше називають світовим майданчикого незалежного кіно, пройшов 28-раз. В рамках форуму відбулося понад 90 прем`єр. На показах було представлено 112 повнометражних фільмів з 29 країн.
 
 
 
«Детектор медіа»
Відео - http://www.sundance.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY