Хакери зламали сайт словацького уряду

29 Січня 2012
7036
29 Січня 2012
14:33

Хакери зламали сайт словацького уряду

7036
Anonymous?
Хакери зламали сайт словацького уряду
Офіційний сайт уряду Словаччини вимушено призупинив роботу у суботу ввечері, повідомляє «Укрінформ» із посиланням на словацьке інформагентство SITA
 
За цією інформацією, хакерська атака була здійснена групою Anonymous, які таким чином протестують проти намірів словацького уряду приєднатися до міжнародної угоди про охорону авторських прав (ACTA).

За іншою версією, причиною атаки став протест проти небажання уряду вживати заходів до розкриття т. зв. корупційної справи Gorila, що виникла через прослуховування інвестиційної групи Penta. У п'ятницю хакери піддали атаці і веб-сайт цієї групи, солідаризуючись таким чином з проведеною у цей же день акцією протесту з приводу афери Penta, в якій фігурує багато словацьких політиків.

Сценарій атаки на веб-сайт словацького уряду аналогічний атаці, здійсненій у четвер на веб-сайт уряду Чехії, яка підписала міжнародну угоду АСТА.

Словаччина є однією із 5 країн Європи (а також Кіпр, Німеччина, Естонія, Нідерланди), яка ще не підписала, але заявила про намір приєднатися до цієї угоди.

Угода ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) передбачає запровадження нових вимог до провайдерів, які будуть змушені інформувати про порушення авторських прав з боку користувачів. На думку експертів, це може призвести до обмеження свободи слова в Інтернеті.
 
Раніше, як повідомляла «Детектор медіа», Аnonymous атакувала сайт Єлисейського палацу. Спочатку сторінка припинила роботу, а далі транслювала заклик боротися з виданим у США законопроектом SOPA, що передбачає розширення можливостей американських правоохоронних органів і правовласників у боротьбі з нелегальним контентом в інтернеті.
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7036
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду