Хакери демонстративно атакували сайт Єлисейського палацу

21 Січня 2012
10104
21 Січня 2012
15:26

Хакери демонстративно атакували сайт Єлисейського палацу

10104
після закриття файлообмінника Megaupload
Хакери демонстративно атакували сайт Єлисейського палацу
Хакерське угруповання Anonymous атакувала сайт Єлисейського палацу, повідомляє ZN.ua. Спочатку сторінка припинила роботу, а далі транслювала заклик боротися з виданим у США законопроектом SOPA, що передбачає розширення можливостей американських правоохоронних органів і правовласників у боротьбі з нелегальним контентом в інтернеті.
 
Сайт французької влади став наступний у низці нападів Anonymous, доповнивши перелік атакованих вебресурсів міністерства юстиції США, ФБР та Американської асоціації кінокомпаній. Кампанія є помстою за те, що один з найбільших у світі файлообмінний сайт Megaupload був закритий владою США, а проти його розробників заведені судові справи за звинуваченням у порушенні авторських прав.

Раніше президент Ніколя Саркозі привітав американську владу з успішною операцією з припинення «кримінального бізнесу». При цьому президент відзначив, що закриття Megaupload - один з тих прикладів співпраці поліції та органів юстиції різних країн (операція із затримання власників файлообмінника пройшла у Новій Зеландії), на які слід орієнтуватися. Також президент підкреслив, що такі сайти, як Megaupload, «завдають шкоди індустрії і діячам культури».
 
Боротьба з інтернет-піратством і захист авторських прав є одним з помітних напрямків робот Саркозі, що увійшов до порядку денного саміту «вісімки» під час головування Франції в травні 2011 року.
 
У 2009-му році у Франції прийняли закон, згідно з яким французькі інтернет-користувачі, викриті у викачуванні піратської продукції, можуть бути відключені від павутини після трьох попереджень з боку контролюючого органу.
 
Нагадаємо, минулого тижня інтернет-спільнота виступила з протестами щодо намірів США жорстко боротися із піратством. Зокрема, у законопроекті PIPA (Protect Intellectual Property Act) йдеться про те, вебресурс можуть заблокувати за найменшу підозру у порушенні закону. Проти законопроектів виступили Google, Mozilla, Facebook та Twitter, а також англомовна Вікіпедія, яка на знак протесту не працювала добу. Сенат США на такий захист свобод інтернет користувачів відреагував тим, що відклав голосування за PIPA на невизначений термін.

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10104
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду