Російські фільми не відзначилися касовими зборами за кордоном

28 Січня 2012
10705
28 Січня 2012
14:22

Російські фільми не відзначилися касовими зборами за кордоном

10705
10 стрічок заробили 4.46 млн доларів
Російські фільми не відзначилися касовими зборами за кордоном

Найкасовішим російським фільмом в іноземному прокаті в 2011 році став фантастичний бойовик Павла Санаєва «На грі-2: Новий рівень», повідомляє сайт «Кинобизнес». Минулого року картина зібрала в Китаї 2.4 млн. доларів США, тоді як  у 2010 в Росії - 2.3 млн (прокатник - компанія «Каропрокат»).

 

Загалом у 2011-му в іноземний прокат вийшло 9 фільмів виробництва РФ, а також стрічка «Броненосець "Потьомкін "» Сергія Ейзенштейна (1925). Разом вони заробили 4.461.400 доларів. як відзначає «Кинобизнес», «це досить скромна сума для країни,де виходить  понад 100 повнометражних фільмів на рік».

 

Окрім стрічки Санаєва то трійки лідерів прокату входить драма «Фауст» Олександра Сокурова ( 600 тис. доларів в Італії), анімаційна стрічка «Білка і Стрілка: Зоряні собаки ( 385 тис. доларів в кінотеатрах Греції (200 тис.), ОАЕ ( 90 тис. ), Хорватії (40 тис.), Ізраїлі (20 тис.), Італії (20 тис.) та Лівані (15 тис.).  Загальні ж касові збори цієї картини в зарубіжному прокаті за два попередні роки  становить 2.1 млн.

 

На четвертій позиції ретродрама «Висоцький.  Спасибі, що живий»(360 тис. доларів: 353 тис. в кінотеатрах Німеччини та ще 7 - в Австрії. 

 

Драматичний трилер «Як я провів цього літа» зібрав 318 тис. доларів в  Австралії (250 тис. ), Великобританії (50 тис.) , Новій Зеландії (10 тис.) і США (8 тис.).

 

Драма«Сибір. Монамур», що провалилася в Росії, зібравши 22.700 тисяч доларів, відзначилася касовими  зборами у Франції (220 тис.). 

 

Німецько-російська військова драма« 4 дні в травні » заробила  90 тис. в кінотеатрах Німеччини. 

 

Каса радянського кіно 1925-го року «Броненосець "Потьомкін" » становить 57 тис. доларів:  51 тис. в США і ще 6 - у Великобританії.  

 

Драма «Вівсянки» у Бельгії заробила 30 тис. доларів.

 

Кримінальна драма «Чужа» зібрала французькому кінопрокаті  1. 400 доларів, хоча йшла в 10 кінотеатрах.  

 

Тим часом український фільм «Тойхтопройшовкрізьвогонь» Михайла Іллєнка відзначився касовими зборами в нашій країні.  За підсумками першого тижня прокату, стрічка зібрала  понад 140 тисяч гривень і стала лідером за касовими показниками.

 

Нагадаємо, світова прем'єра картини «Тойхтопройшовкрізьвогонь» відбулася 19 січня. Очікується, що прокат фільму триватиме 3 місяці на території всієї України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10705
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
qwerty
4476 дн. тому
Читати треба так .Навіть російські фільми не відзначилися касовими зборами за кордоном!
Вик
4476 дн. тому
А пафос в самом злорадстве. Если продолжить заголовок, то получится "А вот украинские фильмы...". Сидеть и тявкать из кучи дерьма, где и кинопроизводства-то вообще нет, как в любой дикой стране - удел убогих.
Meesha
4477 дн. тому
Другими словами украинский фильм собрал на родине на уровне худших русских лент. Непонятно, с чего такой пафос в таком случае.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду