Янукович бачить Україну лише вільною та демократичною

22 Січня 2012
6022
22 Січня 2012
11:40

Янукович бачить Україну лише вільною та демократичною

6022
Янукович бачить Україну лише вільною та демократичною

Президент України Віктор Янукович у майбутньому бачить нашу країну лише вільною та демократичною державою, яка постійно розвивається. Про це він сказав під час свого виступу на заходах з нагоди Дня Соборності та Свободи України у неділю, 22 січня, повідомляє «Укрінформ».

 

«Вільна і Соборна Україна може відбутися лише як демократична європейська, економічна і гуманітарна розвинена спільнота, де кожний громадянин почуває себе вільно і захищено», - сказав президент.

 

Також глава держави зазначив«Лише наші спільні зусилля, наша відданість великій меті – побудові сильної України, є гарантією того, що соборна незалежна Україна завжди буде належати до кола розвинутих, перспективних і впливових держав світу. Таких держав, в яких громадяни є господарями своєї землі, в яких забезпечені права і свободи людини».

 

Раніше Віктор Янукович відзначав, що  Україна не має конфліктів на ґрунті прав і свобод людини, а також те, що «українська держава упевнено рухається вперед, розбудовуючи громадянське суспільство на принципах захисту прав і свобод, закладаючи міцні підвалини для прийдешніх поколінь».

 

Щодо свободи слова, то, за результатами цьогорічного дослідження Gallup43% українців вважають, що в Україні вона є, 39% з цим не погоджуються, а 18% не визначилися з відповіддю.

 
За даними звіту Freedom House, 2011 року Україна разом із Єгиптом, Угорщиною, Мексикою та Туреччиною потрапила до переліку країн  зі «значним падінням свободи преси». Як відзначили представники організації, в Україні, де упродовж тривалого часу були найкращі показники у регіоні, у 2010 році стало помітним згортання свободи преси. За цими даними, Україна також опинилася в категорії країн чи територій, де преса є «частково вільною». Таких країн у світі 65, із її європейських сусідів до цієї категорії належать Сербія, Чорногорія, Хорватія, Румунія, Боснія й Герцеговина, Македонія, Косово та Молдова.
 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6022
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду