Журналіст з Артемівська переміг у літературному конкурсі США

15 Січня 2012
11066
15 Січня 2012
09:16

Журналіст з Артемівська переміг у літературному конкурсі США

11066
Журналіст з Артемівська переміг у літературному конкурсі США
Артемівський журналіст Микола Фоменко переміг у літераторному конкурсі «Дари волхвів». Про це повідомляється на сайті премії
 
Конкурс коротких оповідань засновано 2010 року у Нью-Йорку газетою «Новое русское слово» та «Новым Журналом». За назву обрали однойменне оповідання О. Генрі, сюжетній формулі якого мають відповідати роботи учасників: кохання, жертва і несподівана розв'язка зі щасливим кінцем. Учасники - і росіяни, і мешканці Нью-Йорка, що подають свої роботи електронною поштою. Очікувалося, що призовий фонд конкурсу складатиме три тисячі доларів та розподілятиметься між трьома призерами. Однак цього разу розмір винагороди становить 500 доларів. Ім`я переможця, за традицією, оголосили на Різдво. 
 
 
 
 
Микола Фоменко представив на конкурсі оповідання «Ракетный пояс Москвы». 
У короткій автобіографічній довідці він зазначив: «Мешкаю в Артемівську Донецької області. За освітою художник. Займаюся з дітьми в художній студії. Член Спілки журналістів України. Пишу нариси для газет. Кілька моїх оповідань опубліковано в останньому числі журналу "Союз Писателей", виданому в Харкові. Літераторство - не альтернатива. Просто наша цивілізація текстова і при допомозі тексту простіше знайти порозуміння. А, може, я і сам краще розумію текст, ніж пластику? Біс його знає».
 
За оповіданя Фоменка члени журі проголосували одностайно. Як відзначив один із суддів, письменник Олег Єрмаков, це «дивовижна оповідь, свіжа, тонка, пронизлива».
 
До фіналу конкурсу увійшов ще один український журналіст, Юрій Шпіневський із села Голубівське Луганської області. Він подав на конкурс оповідання «Копанка». 
 
Ще один фіналіст - журналіст із Омська Ігор Буторін, автор оповідання «Век бабу воспитывать надо».
 
Як відзначає оргкомітет конкурсу, у цьому, другому, сезоні спостерігалося різке скорочення учасників: понад 200, тоді як минулого року було 600. Таку різницю засновники «Дарів волхвів» пояснюють жорсткими вимогами - і до тематики, і до якості текстів. У складі основного журі працювали головний редактор нью-йоркського «Нового журналу» Марина Адамович, поет Володимир Друк і московський літератор і видавець Вадим Мєсяц. У другому сезоні до них приєдналися письменники Олександр Ілічевський і Олег Єрмаков.
 
 
«Детектор медіа»
Фото - http://www.runyweb.com
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11066
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду