Дмитра Гнапа затримали невідомі в камуфляжі у Феодосії (ОНОВЛЕНО)

13 Січня 2012
9733
13 Січня 2012
13:57

Дмитра Гнапа затримали невідомі в камуфляжі у Феодосії (ОНОВЛЕНО)

9733
Він знімав для ТВі розслідування про контрабанду нафтопродуктів
Дмитра Гнапа затримали невідомі в камуфляжі у Феодосії (ОНОВЛЕНО)

13 січня невідомі особи в камуфляжній формі затримали журналіста Дмитра Гнапа та оператора Кирила Лазаревича, коли вони знімали у Феодосії морське узбережжя й корабель на рейді, готуючи розслідування про контрабанду нафтопродуктів для програми «Знак оклику» каналу ТВі. Про це «Детектор медіа» повідомив особисто Дмитро Гнап.

 

За його словами, нині він з оператором Кирилом Лазаревичем проводить у Феодосії журналістське розслідування для програми «Знак оклику» каналу ТВі про можливу незаконну контрабанду нафтопродуктів в Україну.

 

«За інформацією наших джерел, ця контрабанда може відбуватися через нафтовий термінал Феодосійського морського торговельного порту, - розповів пан Гнап. - На морському узбережжі біля Феодосії ми побачили пришвартований італійський нафтовий танкер і почали знімати територію та корабель на рейді. Але з'явилися невідомі, вони намагалися висмикнути камеру і затримали нас».

 

Дмитро Гнап зазначив, що невідомі представилися охоронцями феодосійської нафтобази, але документів не показали. «Вони нам казали, що це режимна територія, яку знімати не можна. Але ми дізнавалися перед тим, що ніяких режимних об'єктів тут немає», - запевняє журналіст.

 

Затримана охоронцями знімальна група викликала міліцію, патруль уже їде до них.

 

Згодом Дмитро Гнап повідомив «Детектор медіа», що міліція приїхала і взяла пояснення в журналістів. «У своїх поясненнях ми вказали, що відбулося незаконне утримування громадян і перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», - уточнив він.

 

Представниця відділу зв'язків з громадськістю міського управління міліції запропонувала знімальній групі приїхати до міськуправління й продовжити розбиратися в ситуації. «Вона просить нас не піднімати галас», - сказав Дмитро Гнап.

 

Знімальна група поїхала до міськуправління, тимчасом як охоронці, які її утримували, залишилися давати пояснення міліції, додав пан Гнап.

 

Журналіст не виключає, що також звертатиметься із заявою до прокуратури.

 

Згодом охоронці нафтобази вибачилися перед журналістами. Знімальна група вважає інцидент вичерпаним та не планує скаржитися до прокуратури.

 

Раніше Дмитра Гнапа затримували охоронці біля резиденції Віктора Януковича. Тоді водна міліція інкримінувала їм «використання гумового човна без документів і знаходження в ньому без рятувальних жилетів» та, протримавши чотири години, відпустила.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9733
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду