Верховна Рада уніфікувала в законодавстві норми про замовлення висновків УДЦР

12 Січня 2012
9351
12 Січня 2012
11:51

Верховна Рада уніфікувала в законодавстві норми про замовлення висновків УДЦР

9351
Верховна Рада уніфікувала в законодавстві норми про замовлення висновків УДЦР

12 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства у сфері телебачення і радіомовлення» (законопроект № 8298, внесений Кабінетом Міністрів). За проголосували 248 народних депутатів з 413 зареєстрованих у залі.

 

Нагадаємо, що цей закон уніфіковує в законах «Про телебачення і радіомовлення», «Про радіочастотний ресурс України» та «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» положення про висновки «Українського державного центру радіочастот» (УДЦР), які є підставою для користування мовниками радіочастотним ресурсом.

 

Документом, зокрема, встановлюється, що висновок про можливості та умови користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення надається за замовленням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Закон також містить норму, відповідно до якої на підставі рішення про створення каналу мовлення, мережі мовлення або багатоканальної телемережі, яка передбачає використання радіочастотного ресурсу України, Національна рада звертається із замовленням про розроблення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення в порядку, визначеному законом «Про радіочастотний ресурс України». Після отримання таких висновків Національна рада оголошує відповідний конкурс (конкурси) на отримання ліцензії (ліцензій) на мовлення.

 

Профільний Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував парламенту ухвалити відповідний законопроект у другому читанні та в цілому.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9351
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду