Заступниця Ядухи хоче позиватися щодо сюжету «Грошей»

11 Січня 2012
12277
11 Січня 2012
19:58

Заступниця Ядухи хоче позиватися щодо сюжету «Грошей»

12277
Заступниця Ядухи хоче позиватися щодо сюжету «Грошей»

Заступник голови, керівник апарату Хмельницької облдержадміністрації Лілія Бернацька позиватиметься до каналу «1+1» через сюжет Олега Дейнеки у програмі «Гроші» від 22 листопада 2011 року. Про це вона заявила 11 січня під час засідання комітету Верховної ради з питань свободи слова та інформації.

 

За її словами, у сюжеті ведучий Олег Дейнека назвав її кокоткою та натякав на «неформатні» стосунки з головою облдержадміністрації Василем Ядухою. «На основі чого? Я викладач, я кандидат педагогічних наук, я п'ять років вчилась у аспірантурі. Я заходжу до аудиторії студентів, - наголосила вона. -  Мене образили не лише як посадову особу, жінку та мати, а взагалі образили всіх жінок, які здійснюють функцію керівника, бо привели неприпустиму логіку». У тлумачному словнику російської мови за редакцією Д. Ушакова кокотка (фр. сocotte) означає «жінка легкої поведінки, яка живе за кошти своїх чоловіків». 

 

Члени комітету, зокрема, Олена Бондаренко, назвали подібні аналогії неприпустими і такими, що порушують етичні норми. «У сюжеті були натяки на особливі стосунки з губернатором. Це був грубий натяк, який порушує право людини, ще й по гендерному принципу. Ви симпатичним жінкам вказали їм місце. Не розумом та знаннями, а через ліжко. Мені, жінці, яка теж симпатична і подобається чоловікам, чути це було образливо. Виходить, що ви і мені відмовили і в розумі, і у здібностях, і у намірах працювати саме головою», - наголосила Лілія Бернацька.

 

Олег Дейнека зазначив, що причиною його відсторонення не був сюжет про Бернацьку.  Він також підкреслив, що слово «кокотка» виправдовувалось відеорядом.

 

Але при цьому він прогнозує, що програє суд, але не через те, що «Лілія Бернацька права, а через те, що всю відповідальність канал перекладе на нього».

 

Нагадаємо, редакторська група програми «Гроші» тимчасово відсторонила Олега Дейнеку від ведення програми через сюжети про голову Хмельницької обласної державної адміністрації Василя Ядуху, якого підозрюють у корупційних діях. Програма «Гроші» підготувала та показала два сюжети із цієї теми. Олег Дейнека з власної ініціативи підготував третій сюжет, який редакція не поставила у ефір, оскільки цю тему, на думку редакції, вже було розкрито.

 

Водночас Незалежна медіа-профспілка України заявила, що рішення «1+1» про відсторонення Олега Дейнеки від ведення програми «Гроші» суперечить закону і викликає підозри в цензурі.

 

За результатами службового розслідування канал «1+1» оголосив Олегу Дейнеці догану, а також вирішив, що він продовжить працювати ведучим програми «Гроші», але сюжетів більше не готуватиме.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12277
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знайка-коректору
4495 дн. тому
Это - прямая речь. А разговорный язык, знаете-ли, может быть и не по правилам....
Игорь
4495 дн. тому
Сколько живу, никогда не думал, что вокруг нашего Хмельницкого будут крутится политические скандалы. К сожалению ошибался...
коректор
4496 дн. тому
"посадову особу, жінку та мати" .- МАТІР! Мати - це тільки називний і кличний.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду