Сформовано комітет з етики, який наглядатиме за пивною рекламою

10 Січня 2012
4696
10 Січня 2012
16:21

Сформовано комітет з етики, який наглядатиме за пивною рекламою

4696
Сформовано комітет з етики, який наглядатиме за пивною рекламою

Підприємства - виробники пива підписали між собою «Угоду про систему саморегуляції комерційних комунікацій підприємств пивоварної галузі України» та сформували незалежний контролюючий орган - Комітет з етики, який наглядатиме за пивною рекламою. Про це повідомляє прес-служба Індустріального телевізійного комітету.

 

Основним завданням Комітету з етики є оперативне реагування на можливі порушення добровільно прийнятих компаніями додаткових обмежень в рекламуванні пива. З поміж-іншого Комітет з етики контролюватиме, щоб пивна реклама не була націлена на неповнолітню молодь та не заохочувала до надмірного або безвідповідального споживання алкоголю.

 

Комітет з етики є незалежним органом і висновки його членів носять експертний характер, а їх реалізація відбувається на основі чинного законодавства й угоди. Для оперативного розгляду максимальної кількості скарг діє система подання скарг, а час розгляду скарги не перевищує шести днів.

 

До складу експертів, які мають надавати висновки, увійшли представники громадських об'єднань виробників реклами, засобів масової інформації та правників. Інтереси виробників реклами та рекламодавців представляє в рамках угоди Всеукраїнська рекламна коаліція, інтереси засобів масової інформації - Індустріальний телевізійний комітет, інтереси правників та споживачів - Асоціація правників України.

 

На думку виконавчого директора ПрАТ «Укрпиво» Ігоря Товкача, впровадження саморегулювання комерційних комунікацій є найбільш ефективним, адже «неможливо в законодавчому порядку передбачити всі особливості рекламування тієї чи іншої продукції». «Я радий, що ми стали піонерами у впровадженні такої системи. Сподіваюся, що наш почин стане взірцем для інших галузей і врешті-решт ми укладемо ще одну угоду про самообмеження - для всіх рекламодавців з урахуванням базових етичних норм», - сказав він.

 

Підприємства - виробники пива можуть приєднатися до угоди шляхом надання письмового повідомлення про приєднання та підтримку угоди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4696
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
4503 дн. тому
Пудра - то до лиця а комітет - то до сраки.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду