detector.media
10.01.2012 16:21
Сформовано комітет з етики, який наглядатиме за пивною рекламою

Підприємства - виробники пива підписали між собою «Угоду про систему саморегуляції комерційних комунікацій підприємств пивоварної галузі України» та сформували незалежний контролюючий орган - Комітет з етики, який наглядатиме за пивною рекламою. Про це повідомляє прес-служба Індустріального телевізійного комітету.

 

Основним завданням Комітету з етики є оперативне реагування на можливі порушення добровільно прийнятих компаніями додаткових обмежень в рекламуванні пива. З поміж-іншого Комітет з етики контролюватиме, щоб пивна реклама не була націлена на неповнолітню молодь та не заохочувала до надмірного або безвідповідального споживання алкоголю.

 

Комітет з етики є незалежним органом і висновки його членів носять експертний характер, а їх реалізація відбувається на основі чинного законодавства й угоди. Для оперативного розгляду максимальної кількості скарг діє система подання скарг, а час розгляду скарги не перевищує шести днів.

 

До складу експертів, які мають надавати висновки, увійшли представники громадських об'єднань виробників реклами, засобів масової інформації та правників. Інтереси виробників реклами та рекламодавців представляє в рамках угоди Всеукраїнська рекламна коаліція, інтереси засобів масової інформації - Індустріальний телевізійний комітет, інтереси правників та споживачів - Асоціація правників України.

 

На думку виконавчого директора ПрАТ «Укрпиво» Ігоря Товкача, впровадження саморегулювання комерційних комунікацій є найбільш ефективним, адже «неможливо в законодавчому порядку передбачити всі особливості рекламування тієї чи іншої продукції». «Я радий, що ми стали піонерами у впровадженні такої системи. Сподіваюся, що наш почин стане взірцем для інших галузей і врешті-решт ми укладемо ще одну угоду про самообмеження - для всіх рекламодавців з урахуванням базових етичних норм», - сказав він.

 

Підприємства - виробники пива можуть приєднатися до угоди шляхом надання письмового повідомлення про приєднання та підтримку угоди.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY